Студенти Волинської православної академії пройшли стажування у Криті

Студенти Волинської православної академії пройшли стажування у Криті

Десять студентів Волинської православної академії отримали унікальний досвід під час стажування в Православній академії Криту.

Студенти опановували тонкощі теології та ознайомилися з культурою і історичними пам’ятками Криту, - повідомили на фейсбук-сторінці Волинської єпархії ПЦУ.

В рамках програми студенти взяли участь у лекціях, де обговорювались важливі аспекти християнської спільноти, зокрема роль жінки в історії церкви та сучасне ставлення до її благословення. Лекцію з еклезіології та догматичного богослів’я провів професор Григорій Ларенцакіс з університету м. Грац (Австрія). На знак вдячності за лекцію, лучани подарували професору Волинський образ Божої Матері.

Студенти Волинської православної академії пройшли стажування у КритіСтуденти Волинської православної академії пройшли стажування у Криті

Під час стажування студенти молилися в каплиці Авви Макарія, відвідали монастирі святих Аркадія й Ірини та Патріарший ставропігійний монастир Хрисопигі, а також взяли участь у Літургії в монастирі Преображення Господнього. Завершення поїздки відзначили молебнем за Україну у храмі Архістратига Божого Михаїла.

Стажування організовано в рамках міжнародної програми співпраці між Волинською та Критською академіями за благословенням митрополита Луцького і Волинського Михаїла, стараннями ректора ВПБА протоієрея Володимира Вакіна та за підтримки ГО «Волинське братство Св. Володимира Великого».

Випускник ВПБА Василь Прус, докторант богословського факультету університету м. Салоніки, супроводжував студентів у Греції.

Цей досвід дав студентам не тільки глибокі богословські знання, але й унікальну можливість зануритися в культуру і традиції християн Греції.

Студенти Волинської православної академії пройшли стажування у КритіСтуденти Волинської православної академії пройшли стажування у КритіСтуденти Волинської православної академії пройшли стажування у КритіСтуденти Волинської православної академії пройшли стажування у Криті

Читайте також:

Можливо зацікавить