Сусіди будуть заздрити: три сорти кабачків, які перенесуть спеку

З кожним роком літо в Україні стає все більш посушливим і спекотним. Щоб не залишитися без врожаю, варто звернути увагу на сорти кабачків, які стійкі до високих температур. Названо три перевірені сорти кабачків, які добре переносять спеку і стабільно плодоносять навіть в екстремальних умовах.
Про це пише видання «На пенсії»
Кабачок сорту Отаман
Цей сорт виділяється циліндричною формою плодів світло-зеленого кольору з білими цятками. Його головні переваги - швидке дозрівання і соковита, хрустка м'якоть.
Кабачки Отаман універсальні в кулінарії - підійдуть як для смаження і тушкування, так і для консервування.Рекомендується висаджувати наприкінці весни на сонячних ділянках. Сорт добре переносить спеку і плодоносить до самих заморозків.
Кабачок сорту Аскольд
Плоди цього сорту - подовжені і злегка ребристі. Кабачки Аскольд відрізняються стійкістю як до спеки, так і до багатьох хвороб.
Сорт цінується за стабільну врожайність і приємний смак.Він підійде тим, хто шукає надійний варіант для спекотного літа.
Кабачок сорту Анна
Відмітна риса цього сорту - короткий період вегетації та компактні плоди циліндричної форми.
Сорт Анна має високу стійкість до захворювань, зокрема борошнистої роси, і добре переносить спекотну погоду.Цей сорт порадує стабільним урожаєм навіть в умовах посушливого літа.
Читайте також:
- Чим обприскати кабачки, щоб не було пустоцвітів
- Посівний календар на травень 2025 року
- Як правильно обрати місце для овочів і зелені