Святковий рецепт до 8 березня: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати донатси
Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом донатсів, якими можна здивувати своїх жінок у Міжнародний жіночий день, 8 березня.
Відповідне відео він опублікував у тіктоці.
«Вже не за горами 8 березня. Тож нагадую вам за цю ідейку. Це дуже просто і дуже смачно», - каже Дмитро.
Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:
- 500г борошна;
- 220г води;
- 60г яйця;
- 70г цукру;
- 40г свіжих дріжджів;
- 8г солі;
- 80г масла 82%
Спочатку змішайте всі інгредієнти, окрім солі та масла. Додайте сіль і вимішайте 5 хвилин до пружності і еластичності. Потім додайте холодне масло і вимішайте ще 10-15 хвилин до гладкого стану. Далі отрібно поділити тісто на 3 рівні шматочки.
Якщо ви хочете шоколадне тісто, то додайте 25г какао і 10г води. Щоб отримати червоне, потрібно 0.5г сухого червоного барвника.
Залиште при кімнатній температурі на 40-60хв. Розкатайте тісто до 7мм і виріжіть сердечка. Потім накрийте вологим рушником і залиште на 40-50хв до збільшення вдвічі
Смажити донатси потрібно в розігрітій олії при 175с 3хв з кожної сторони.
Посмажені пончики промочіть серветками і посипте ванільним цукром. Після того, як вони злегка охолонуть, можете начинити донатси начинити
Приготування начинки:
Фісташкова:
- 20г фісташкової пасти
- 200г білого шоколаду
- 200г вершки 30%
Вершки ловедіть до кипіння та перелити на шоколад з фісташковою пастою. Пробийте погружним блендером і залиште в холодильнику на ніч. Перед використанням злегка взбийте вінчиком.
Вишнева:
- 300г замороженої вишні;
- 75г цукру (1);
- 4г пектину NH;
- 15г цукру (2);
- 0.2г лимонна к-ти.
З вишні потрібно зробити пюре, додати цукор (1) і нагріти до 40с. Цукор(2) з'єднайте з пектином і, постійно помішуючи, додайте до вишневого пюре. Доведіть до кипіння і додайте лимонну к-ту. Охолодіть і перед використанням злегка перемішайте лопаткою.
Шоколадна:
- 150г молочного шоколаду;
- 50г темного шоколаду
- 150г вершків 30%;
- 20г фундучної пасти.
Вершки потрібно довести до кипіння і перелити на шоколад з пастою. Пробийте блендером і залишіть на ніч при кімнатній температурі. * Цю начинку можна замінити нутеллою.
Читайте також:
- «Трохи брудний, але прикольний»: волинський блогер-пекар випробував швидкий метод приготування «Наполеону»
- Ціни на квіти напередодні 8 березня: скільки коштують тюльпани в Луцьку