Святковий рецепт до 8 березня: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати донатси

Рецепт

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом донатсів, якими можна здивувати своїх жінок у Міжнародний жіночий день, 8 березня.

Відповідне відео він опублікував у тіктоці.

«Вже не за горами 8 березня. Тож нагадую вам за цю ідейку. Це дуже просто і дуже смачно», - каже Дмитро.

Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:

  • 500г борошна;
  • 220г води;
  • 60г яйця;
  • 70г цукру;
  • 40г свіжих дріжджів;
  • 8г солі;
  • 80г масла 82%

Спочатку змішайте всі інгредієнти, окрім солі та масла. Додайте сіль і вимішайте 5 хвилин до пружності і еластичності. Потім додайте холодне масло і вимішайте ще 10-15 хвилин до гладкого стану. Далі отрібно поділити тісто на 3 рівні шматочки.

Якщо ви хочете шоколадне тісто, то додайте 25г какао і 10г води. Щоб отримати червоне, потрібно 0.5г сухого червоного барвника.

Залиште при кімнатній температурі на 40-60хв. Розкатайте тісто до 7мм і виріжіть сердечка. Потім накрийте вологим рушником і залиште на 40-50хв до збільшення вдвічі

Смажити донатси потрібно в розігрітій олії при 175с 3хв з кожної сторони.

Посмажені пончики промочіть серветками і посипте ванільним цукром. Після того, як вони злегка охолонуть, можете начинити донатси начинити

Приготування начинки:

Фісташкова:

  • 20г фісташкової пасти
  • 200г білого шоколаду
  • 200г вершки 30%

Вершки ловедіть до кипіння та перелити на шоколад з фісташковою пастою. Пробийте погружним блендером і залиште в холодильнику на ніч. Перед використанням злегка взбийте вінчиком.

Вишнева:

  • 300г замороженої вишні;
  • 75г цукру (1);
  • 4г пектину NH;
  • 15г цукру (2);
  • 0.2г лимонна к-ти.

З вишні потрібно зробити пюре, додати цукор (1) і нагріти до 40с. Цукор(2) з'єднайте з пектином і, постійно помішуючи, додайте до вишневого пюре. Доведіть до кипіння і додайте лимонну к-ту. Охолодіть і перед використанням злегка перемішайте лопаткою.

Шоколадна:

  • 150г молочного шоколаду;
  • 50г темного шоколаду
  • 150г вершків 30%;
  • 20г фундучної пасти.

Вершки потрібно довести до кипіння і перелити на шоколад з пастою. Пробийте блендером і залишіть на ніч при кімнатній температурі. * Цю начинку можна замінити нутеллою.

Читайте також:

Можливо зацікавить