Таємниці кави: як напій змінює ваш організм зсередини

Регулярне вживання кави покращує роботу кишківника, підтримує корисні бактерії та позитивно впливає на загальний стан здоров’я.
Про це пише ТСН.
Експерти кажуть, що регулярне споживання кави позитивно впливає на мікробіом кишківника, сприяючи зростанню корисних бактерій і покращуючи загальний стан організму.
Кава містить поліфеноли, які діють як пребіотики — речовини, що живлять корисні бактерії в кишківнику. Ці сполуки сприяють росту таких бактерій, як Lawsonibacter asaccharolyticus, Alistipes та Faecalibacterium, які асоціюються з покращенням метаболізму, зниженням запалення та підтримкою імунної системи.
Одне дослідження показало, що у людей, які регулярно вживають каву, спостерігається вища різноманітність кишкових бактерій, зокрема збільшення кількості Alistipes і Faecalibacterium, та зменшення шкідливих Erysipelatoclostridium.
Інше з досліджень виявило, що у поціновувачів кави в кишківнику переважає бактерія Lawsonibacter asaccharolyticus, яка пов’язана з покращенням здоров’я серця, мозку та інших органів.
Фахівці рекомендують вживати 2−3 чашки чорної кави на день для підтримки здоров’я кишківника. Однак важливо пам’ятати, що надмірне споживання кофеїну може мати негативні наслідки, тому варто дотримуватися помірності.
Раніше вчені з Амстердама з’ясували — регулярне споживання кави знижує ризик старечої слабкості.
Крім того, у каві виявили «спалювач» вісцерального жиру.
Читайте також:
- У Луцьку донька військового відкрила кав’ярню «Цукор»
- Користь чи шкода? Кому не варто їсти закрутки - пояснюють експерти
- Не змішуйте м’ясо з кашею: поради дієтологині з Луцька, які збережуть ваш шлунок у спеку