Травень на городі: як волинянам виростити гарний врожай баклажанів

баклажан

Баклажани висаджують у відкритий ґрунт у травні або червні, коли небезпека заморозків пройшла. Тож волинських городників цікавить питання, як виростити шикарний урожай «синеньких» за мінімальних трудовитрат.

Щоб отримати гарний урожай баклажанів, необхідно дотримуватися трьох основних правил, пишуть Добрі новини.

Перше правило – правильна посадка. Для початку потрібно вибрати правильні сорти, що підходять для ваших умов.

Найкраще підходять гібриди. Треба вчасно посіяти розсаду, приблизно наприкінці лютого. Потім на початку травня необхідно висадити розсаду у теплицю. І грядки заправити потрібно правильно – при пересадці додаємо в лунки трохи біогумусу, а грунт повинен бути не кислим.

Друге правило – це правильне формування. У цієї рослини, так як у перців, є основне стебло та розвилка. Вона формується незалежно від того, будете ви прищипувати розсаду чи ні. Все, що буде рости до розвилки, необхідно видалити.

Після висадки розсади формується багато пасинків, бутонів, зав’язі, але повноцінні плоди на цій частині не з’являться, а рослина витратить багато сил  в нікуди, замість того, щоб направити їх на розвиток плодів.

Крім того, регулюте завантаженість і час від часу видаляйте зайві пасинки. Також важливо якомога раніше видалити всі паростки до розвилки, а також позбутися прикореневих пасинків.

І третє правило – правильні підживлення. На відміну від помідорів, ця рослина не заживає при рясних азотних підживленнях, а лише збільшить урожай.

Раз на тиждень потрібно підгодовувати баклажани зеленим добривом, біогумусом, гуматом калію і звичайно деревною золою. Ці підживлення необхідно чергувати та врожай зросте фантастичним: і смачним, та великим.

Використовуйте ці прості рекомендації, щоб насолоджуватися рясним врожаєм синеньких на вашому городі.

Читайте також:

Можливо зацікавить