У березні в Україні проіндексують не тільки пенсії: які виплати ще підвищать

індексація пенсій в Україні, отримувачі страхових виплат

Індексація виплат в Україні розпочалася з 1 березня 2024 року. Ця індексація не обмежується лише пенсіями, а й також стосується отримувачів страхових виплат.

Про це повідомив Пенсійний фонд України.

Люди, які отримують страхову грошову допомогу, зокрема особи, які отримали каліцтво чи тяжку хворобу внаслідок професійної діяльності, також отримають підвищення. Пенсійний фонд України повідомив, що коефіцієнт індексації наразі складає 1,0796. Тому мінімальна сума виплат збільшиться на 100 гривень, а максимальна — 1 500 гривень.

«Щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні», - наголосили у ПФУ.

Також у Пенсійному фонді зазначили, що під час перерахунку береться до уваги максимальний розмір мінімальної заробітної плати. В Україні з 1 січня 2024 року вона становить - 7 100 грн.

«Перерахування проводиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить чотири мінімальні заробітні плати (7 100 грн x 4 = 28 400 грн)», - додали у ПФУ.

Читайте також:

  • Деяким пенсіонерам в Україні зріжуть виплати в 2024 році

Можливо зацікавить