У Луцькій громаді збільшили стипендії обдарованим дітям

У Луцькій громаді збільшили стипендії обдарованим дітям

Депутати Луцької міської ради затвердили Положення про іменні стипендії Луцькоїміської ради для обдарованих дітей Луцької міської територіальної громади у новій редакції. Зміни полягають у розмірі стипендії. Вона зросла удвічі: з 500 гривень до 1000.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

Як йдеться у пояснювальній записці, стипендії іменуються на честь відомих діячів Волині або історичних постатей, діяльність яких пов’язана з рідним краєм, та призначаються за основними галузями наук.У галузі конструювання, винахідництва та технічної творчості – стипендію імені Костянтина Арцеулова перейменовано на стипендію імені Ігоря Данильчука, який був директоромкомунального закладу «Луцький міський Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Луцької міської ради» та керівником гуртка конструювання, винахідництва та технічної творчості упродовж 2002-2024 років.

У зв’язку із внесенням змін у перелік назв іменних стипендій, у терміни подачі і розгляду документів претендентівта збільшенням розміру виплат з 500 до 1000 грн в місяць, виникла необхідність затвердити Положення у новій редакції.

«Прийняття рішення та затвердження Положення забезпечить процедуру відбору переможців для отримання двадцяти двох щорічних іменних стипендій учням закладів освітиЛуцької міської територіальної громади, які мають високі досягнення у навчанні, спорті, мистецтві та беруть активну участь у громадському житті закладу й громади», - говориться в тексті записці.

Читайте також:

Можливо зацікавить