За навчання у мистецьких школах Луцька не платитимуть діти кількох категорії: хто саме

За навчання у мистецьких школах Луцька не платитимуть діти кількох категорії: хто саме

У Луцькій громаді звільнили від плати за навчання у мистецьких школах з 1 вересня 2024 року дітей вразливих категорій, таких як дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, тощо.

Про це стало відомо у середу, 10 квітня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Рішенням передбачено звільнення з 01.09.2024 від плати за навчання у мистецьких школах на підставі відповідних посвідчень та довідок:

  • дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей, обоє батьків яких є особами з інвалідністю І або ІІ групи;
  • дітей учасників бойових дій, дітей бійців-добровольців, дітей, які мають статус члена сім’ї загиблого, члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України, дітей зниклих безвісти військовослужбовців та військовополонених, дітей постраждалих учасників Революції Гідності.  

«Відповідно до останніх змін у чинному законодавстві мистецьким школам надано право самостійно визначати розмір плати за навчання. Тому запропоновано проєкт рішення, котрим передбачено звільнення від плати  за навчання дітей пільгових категорій та відміну попереднього рішення, що втратило сьогодні свою актуальність. Це дасть змогу оперативного прийняття рішень мистецькими школами громади стосовно визначення рівня плати за навчання із врахуванням поточної ситуації, кон’юнктури ринку та платоспроможності населення», - йдеться у пояснювальній записці.

Мета рішення - упорядкування механізму визначення платних послуг, що надаються мистецькими школами громади; сприяння розвитку матеріально-технічної бази мистецьких шкіл та інших необхідних напрямів діяльності; якнайширше залучення до навчання дітей пільгових категорій.

Читайте також:

Можливо зацікавить