Виховала не одного митця: викладачці художнього гуртка з Луцька потрібна допомога

Викладачка

Викладачка Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради Галина Кремінь за 31 рік роботи випустила з гуртка «Юний дизайнер» десятки майбутніх дизайнерів, художників та архітекторів, які зараз успішні у Києві, Львові, Луцьку та навіть за кордоном. А зараз самій пані Галині потрібна допомога, адже жінку спіткала біда

Галина Кремінь розповідає про свою роботу з любов'ю та захватом, а про учнів - з гордістю:

«Багато моїх учнів стали чудовими дизайнерами, архітекторами, професійними художниками, були призерами всеукраїнських конкурсів і одержували нагороди. Ми, мабуть, першими, ще в 1995 році почали ліпити з паперової маси в техніці пап'є-маше. Коли моя учениця Сніжана Остапчук на конкурсі «Космічні фантазії» в Києві захищала гурткові роботи «Інопланетяни - гості з інших планет», - всі дивувалися, з чого це зробили? Легеньке і схоже на пластмасу. Учениця тоді розповідала: «всі дяді і тьоті записували наш рецепт, коли я виступала». А згодом ми самі придумали змішувати клейстер і туалетний папір з ПВА».

Виховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомога

В травні минулого року, поспішаючи на роботу, Галина Кремінь впала та зламала руку, розтрощивши ліктьовий суглоб. Лікарі зробили операцію та вставили пластини, але приєдналась інфекція. Чекаючи зрощення, медики протягом чотирьох місяців рану чистили, обрізали, промивали. Проте, почався остеомієліт. Ще раз прооперували, повиймали пластини та весь метал, почистили кістки. Але суглоб встиг зіпсуватися, і тепер потребує заміни.

«Ціна суглоба - до 7 тисяч доларів, а для мене - це непосильна сума», - каже Галина Кремінь.

Виховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомога

Допомогти можна за реквізитами: 4149 4990 7611 4055 Кремінь Галина Андріївна 

Доцент, викладач дизайн - проєктування Київського національного університету будівництва та архітектури Світлана Бець навчалася у Галини Кремінь та вважає її «вчителем життя».

«Наше знайомство з Галиною Андріївною відбулося, коли мені було 10 років. Одного дня вона зайшла до нас у клас та зробила оголошення про набір учнів до гуртка дизайну. Тоді я ще не усвідомлювала, що ця зустріч стала доленосною та надзвичайно важливою для мого майбутнього. 

Заняття у Галини Андріївни стали фундаментом у розвитку моїх творчих здібностей, формуванні смакових вподобань та моральних переконань. Вона завжди турбувалася не лише про прогрес у навичках, а й про емоційний та фізичний стан кожного, намагаючись створити максимально комфортні умови для учнів. Їй вдавалося підбадьорювати та підтримувати нас у різні часи і бути прикладом безмежної доброти.

Галина Андріївна і зараз є моїм вчителем: стійкості у боротьбі із життєвими негараздами, незламності духу, щирості, безкорисливості та відданості. Вона, будучи дуже талановитою, старанною та відповідальною, присвятила більшість свого життя своїм учням.

Існують винагороди для викладачів на кшталт«Вчитель року», а для мене Галина Андріївна - це наставник та вчитель життя», - розповідає Світлана Бець.

Відомі художниці Дарина та Мар'яна Крохмальні, чиї картини прикрашають всеукраїнські та міжнародні виставки, - також учениці Галини Кремінь.

Виховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомога

Графічний дизайнер Павло Гіль також навчався у Галини Андріївни, зауважує: саме вона допомогла знайти свій власний, унікальний стиль.

«Я відвідував студію Галини Андріївни з 5 по 11 клас. До того батьки віддали мене в художню школу, але не пройшло й двох місяців, як я зрозумів, що мені там нецікаво. Згодом моїй мамі порадили Галину Андріївну, як чудову викладачку. Після першого ж заняття я побачив, що підхід до учнів у неї - суто індивідуальний, чи то була графіка, чи живопис, у результаті це допомогло багатьом знайти себе у житті.Пам'ятаю як хотілось, щоб скоріше закінчилися уроки у школі, щоб швидше піти на заняття до Галини Андріївни та у невимушеній атмосфері займатися улюбленою справою. Наразі я працюю графічним дизайнером у Львові, маю індивідуальні замовлення завдяки унікальному стилю, який, я впевнений, мені допомогла розвинути Галина Андріївна», - розповідає Павло Гіль.

Виховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомога
Павло Гіль

Дизайнер Тетяна Витрикуш зараз працює у Шотландії та створює інтернет-платформи для екологічних стартапів, а починала свій творчий шлях із занять у Галини Кремінь. 

«Я досі з теплотою згадую чаювання на наших заняттях, вечорниці з конкурсами і варениками, впевнена, що це пам'ятають усі учні Галини Андріївни. Після навчання я мала близько 10 виставок в Україні та за кордоном, також кілька перфоменсів. Вважаю, що без навчання на гуртку дизайну я б не мала всього цього, тому я завжди завдячую Галині Андрівній за допомогу у побудові моєї кар'єри. Бути вчителем - це дар, яким Галина Андріївна безумовно володіє», - зауважує Тетяна Витрикуш.

Виховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомогаВиховала не одного митця: викладачці художнього гуртка  з Луцька потрібна допомога
Роботи Тетяни Витрикуш

Хвороба надзвичайно ускладнила жінці життя, адже вже рік як рука на лангетці та займатися улюбленою справою - навчати дітей стало важче. 

Допомогти можна за реквізитами: 4149 4990 7611 4055 Кремінь Галина Андріївна

Читайте також:

Можливо зацікавить