Луцькі депутати обговорили реконструкцію школи у Луцьку, яка вартує 148 мільйонів

Школа № 13 у Луцьку

Нещодавно відбулася 57 сесія Луцької міської ради, під час якої депутати ухвалили низку важливих рішень. Також у сесійній залі директорка департаменту фінансів Лілія Єлова повідомила про те, що невдовзі розпочнеться реконструкція Луцької загальноосвітньої школи № 13, що розташована на вулиці Чернишевського, 29.

Про це у п'ятницю, 29 березня, говорили у студії телеканалу «Аверс» із депутатами Луцької міської ради Андрієм Разумовським, Романом Кравчуком, Андрієм Біланом та Валентином Хаймиком

Проєкт з реконструкції школи № 13 фінансуватимуть у межах угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»), а кошти ЄІБ надходитимуть у вигляді субвенції з державного бюджету - місцевому. Адмініструватиме проєкт Програма розвитку ООН.  

Така потреба виникла, тому що будівля навчального закладу - в аварійному стані, а мікрорайон швидко розбудовується, відповідно, кількість дітей шкільного віку, яким необхідно навчатися, збільшується.

«Проєкт реконструкції передбачає близько 148 мільйонів гривень. Тендер уже оголошено. Після визначення переможця розпочнуться роботи і орієнтовно за два роки школа буде повністю реконструйована», - зазначив Андрій Разумовський.

За словами Андрія Разумовського, в районі, де розташована школа, є нагальна необхідність у сучасному начальному закладі, що задовільнить потреби мешканців.

«Школа № 13 перебуває в неналежному стані, спортивний майданчик і класи не відповідають сучасним нормам, а після реконструкції - це буде, певно, найсучасніша школа міста», - зауважив Андрій Разумовський.

До обговорення долучився депутат міськради Роман Кравчук, який зазначив, що у цій школі навчається 387 учнів, є 41 працівник освіти та 20 інших працівників, які працюють злагодженим колективом.

«Вони довго мріяли про цю школу, а мікрорайон дуже активно розбудовується, тож діти з приєднаних громад також будуть навчатися у цьому навчальному закладі.

Там є досить серйозна проблема зі спортивною залою, а дана реконструкція дасть можливість мати сучасний спортзал, гарний комплекс для навчання, тому звичайно це вітається», - сказав Роман Кравчук.

За його словами, місто також буде долучатися співфінансуванням у розмірі 10%. 

Нагадаємо, у вересні минулого року Луцька міська рада виділила 13 мільйонів гривень на капітальний ремонт міської загальноосвітньої школи № 13. Основну суму на виконання робіт на умовах співфінансування виділить Європейський інвестиційний банк, який уже перерахував субвенцію у розмірі 70 мільйонів гривень.

 

«Проблема 13-ої школи завжди була актуальною, я пам'ятаю, як діти бігали з одного приміщення в інше, тому, звісно, рішення зробити реконструкцію є позитивним», - зазначив Валентин Хаймик.

Депутат Андрій Білан також погодився з колегами щодо доцільності для Луцької громади втілення проєкту з реконстукції навчального закладу:

«В тому районі міста дійсно є потреба і в дошкільних навчальних закладах, і у закладах освіти. Це дуже позитивні моменти для нашої громади, тим більше, це мрія для батьків та дітей, які там навчаються», -  сказав Андрій Білан. 

Капітальний ремонт 13-ї школи передбачає не тільки реконструкцію та утеплення стін та даху, а й добудову приміщення на площу понад 500 квадратних метрів.

Луцькі депутати обговорили реконструкцію школи у Луцьку, яка вартує 148 мільйонівЛуцькі депутати обговорили реконструкцію школи у Луцьку, яка вартує 148 мільйонів

За планом проєкту у школі стане 25 кабінетів замість наявних 13-ти, з'явиться велика спортивна зала (наразі є лише гімнастична зала), актова зала, якої зовсім немає, та простора їдальня , яка сьогодні діє у окремому невеличкому приміщенні неподалік школи. Також у проєкті заплановано дві спальні для школярів початкової школи. Завершити реконструкцію 13-ї школи у Луцьку планують до кінця 2026 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить