У Луцькій райраді - новий голова

У Луцькій райраді - новий голова

Депутати Луцької райради обрали нового голову. Ним став Прилуцький староста Луцької громади Олександр Гурський.

Засідання сесії відбулося у середу, 14 червня. Напередодні депутати проголосували за відставку попереднього голови - Олександра Омельчука, який втік за кордон.

На посаду голови райради був один кандидат. Голова фракції «За Майбутнє» у райраді Петро Олешко висунув кандидатуру Олександра Гурського.Депутат Юрій Циганюк заявив, що фракція «Свідомі» не буде брати участі у голосуванні за кандидатуру Олександра Гурського.Урешті таємне голосування відбулося. Взяли участь у голосуванні і отримали бюлетені 35 депутатів з 38 присутніх. «За» Олександра Гурського проголосували 35 депутатів, 0- «утрималися», 0 - «проти». Фракція «Свідомих» не голосувала.

Довідково: Гурський Олександр Григорович - староста Прилуцького старостинського округу Луцької міської територіальної громади. Народився 6 липня 1970 року у с. Прилуцьке Ківерцівського району Волинської області. Освіта вища. У 2005 році закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки. З 1992 по 2018 - приватний підприємець; з грудня 2018 по грудень 2020 - голова Ківерцівської районної ради Волинської області; з грудня 2020 року - староста Прилуцького старостинського округу Луцької міської територіальної громади.

Нагадаємо, колишній голова райради Олександр Омельчук на своїй сторінці у фейсбуці повідомив про тиск на нього і про те, що він складає повноваження. Як виявилось згодом, він утік за кордон, виписавши сам собі відрядження. Того ж дня його дружина розмістила оголошення про продаж майна. 

Наразі правоохоронці розслідують зловживання посадовцями Луцької райради на суму близько 350 тисяч гривень. Йдеться про нібито зникнення з балансу райради кількох тонн пального, яке залишилося після завершення процесу децентралізації, утворення громад у 2020 році.

22 травня дружині голови-втікача Ользі Омельчук вручили повідомлення про підозру, а його самого оголосили в розшук. Згодом Волинський апеляційний суд арештував майно Олександра Омельчука.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить