У луцькому кіоску продають шаурму з унікальним соусом. Рецепт

У луцькому кіоску продають шаурму з унікальним соусом. Рецепт

Останнім часом шаурма стала однією з найпопулярніших страв на вулицях Луцька. 

У чому секрети її приготування і чим вона особлива - розповідають у сюжеті 12 каналу

«Мінімум тіста, максимум м'яса. Я не знаю, що ще краще може бути. З вуличної їжі, я маю на увазі - фастфуди. 

Наталя робить шаурму вже майже два роки. Каже, що любов до цієї страви у неї давно. Раніше жінка часто їздила на заробітки і не мала часу готувати обіди, тож часто рятувалася від голоду вуличними перекусами», - ділиться пані Наталія, яка готує шаурму.

Роботу Наталя отримала, коли прийшла у цей кіоск у ролі покупця. Тоді власник-узбек і запропонував крутити шаурму разом з ним. Жінка одразу погодилася, адже любить готувати і до слова, справа ця, каже, нескладна.

«Готуєш собі в задоволення, а коли люди приходять і дякують, то щастя вдвічі більше», - додає жінка. 

Головним і водночас «секретним» інгредієнтом є, звісно, м'ясо. Покупець завжди може обрати собі до смаку запропоновані види. Найпопулярніші - курка та телятина. Обов'язкова частина процесу приготування, який відбувається просто на очах клієнта - зрізання смаженого м'яса і його подрібнення. Так роблять не всі, але Наталя каже, якщо цей ритуал демонструє довіру і відкритість до клієнта.

М'ясо для шаурми у Наталі приготовлене за технологією халяль 

Не менш важливим є соус, який надає шаурмі соковитості. Наталія зізнається, що власники закладу привезли з собою унікальний рецепт соусу і до цього часу не зізнаються, у чому його секрет.

Наталя каже, що не поділяє думки частини людей, які вважають шаурму шкідливою їжею. 

«Дуже багато дітей до нас приходить. І вони дуже люблять ту шаурму. І я це підтримую. Мої діти самі її їдять і дуже люблять. Мені здається, що інгрідієнти такі, що вони корисні», - розповідає пані Наталія. 

Шаурма для українців - уже давно звична, а не екзотична їжа. Гадаємо, не останній секрет такої популярності - любов і щирість, з якою цю шаруму готують.   

Читайте також: 

Можливо зацікавить