У Луцькому районі мобілізований вчитель хоче відсудити середньомісячну зарплату у школі

У Луцькому районі мобілізований вчитель хоче відсудити середньомісячну зарплату у школі

Мобілізований вчитель фізкультури хоче відсудити виплату середньомісячного заробітку в навчальному закладі. Вважає, що поки воює на фронті, йому незаконно припинили виплачувати зарплату у ліцеї. Такий випадок стався у місті Ківерці на Волині.

Чоловік став на захист держави ще з квітня минулого року, - йдеться у сюжеті каналу Аверс

Сам мобілізований вчитель до суду не прийшов, його представниця каже, що чоловік зараз на передовій і на звʼязок виходить дуже рідко. Ківерцівський суд відмовив чоловіку у задоволенні позову. Чоловік працював вчителем фізкультури у ківерцівській школі 4, тепер уже ліцей. З квітня 2022 року - на фронті. За вчителем зберігали його місце роботи і, як розповіла представниця, кілька місяців виплачували середньомісячну зарплату. Згодом шкільна зарплатня перестала приходити на карту. У липні 2022 року в кодекс законів про працю були внесені відповідні зміни і виключено норму про збереження роботодавцем середнього заробітку призваним до війська працівникам. Але мобілізований вчитель через суд зобовʼязати навчальний заклад виплачувати йому зарплату.

Представниця мобілізованого вчителя посилається на лист міністерства освіти, каже, Міносвіти видало документ вже після змін у кодексі законів про працю.

Адвокатка зауважила, що два тижні тому Верховний Суд України розглянув подібну справу і так би мовити став на сторону педагога. 

Порадившись, колегія суддів вирішила скаргу мобілізованого ківерцівського педагога залишити без задоволення. 

Читайте також:

Можливо зацікавить