У Луцьку ремонтуватимуть станцію водопідготовки за понад 185 мільйонів гривень

Луцькводоканал

У Луцьку планують реконструювати станцію водопідготовки на Дубнівському водозаборі. Вартість робіт становитиме понад 185 мільйонів гривень. 

Проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Реконструкція станції 2-го підйому Дубнівської площадки водопідготовки в м. Луцьк, вул. Дубнівська 26» було затверджено у середу, 13 березня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Вартість реконструкції становить понад 185 мільйонів гривень. Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк повідомив, що станцію на Дубнівському водозаборі побудовали у 1975 році.

«Майже 50 років її не ремонтували. Наразі станція обслуговує майже 70% жителів громади і від її роботи залежить безперебійне постачання води, придатної для споживання», - зауважив Віктор Гуменюк.

Під час реконструкції станції водопідготовки встановлять сучасні фільтри,  переобладнають насосні станції. При модернізації станції використовуватимуть сучасні технології KREVOX та Culligan, які пришвидшать фільтрацію. Сучасне устаткування дозволить за добу очищувати  40 тисяч метрів кубічних води.

Читайте також:

Можливо зацікавить