У Луцьку ще одна парафія разом зі священником перейшла до ПЦУ

У Луцьку ще одна парафія разом зі священником перейшла до ПЦУ

Парафія Свято-Марії-Магдалинівського храму Української Православної Церкви Московського Патріархату міста Луцьк провела парафіяльні збори, на яких було прийнято рішення змінити юрисдикцію та приєднатися до Православної Церкви.

Таке рішення прийняли у неділю, 1 жовтня, - пише Духовний фронт України.

За єдність з ПЦУ проголосували близько 90% парафіян. Всі присутні є дійсними прихожанами від початку будівництва храму і добре знають один одного. Процес голосування, за згодою, зафіксували на відео, щоб це було незаперечним фактом.Перед голосуванням отець Олександр нагадав, що він разом з парафіянами терпеливо чекали на конкретні дії ієрархів УПЦ щодо повного відділення від РПЦ і ще раз оголосив людям свою позицію та бажання про відновлення євхаристичного спілкування з Вселенською Патріархією і іншими Помісними Церквами.

«Я, засуджую Росію, що напала на нашу Україну, засуджую того, хто благословляє і виправдовує цю війну і релігійно мотивує йти і воювати проти України, тобто лжепатріарха Кіріла Гундяєва. Обурююся тим, що керівництво Української Православної Церкви так і не зробило повного від’єднання від РПЦ МП», – наголосив отець Олександр.

«Церква – це зібрання людей у молитві. Церква – це ви. Ті, які зараз стоять на службі. І не плутайте, будь ласка, Церкву із керівним органом: митрополія, єпархія, єпископи. То все є структура, керівний орган. Вони на себе перетягнули назву «Церква». Але Церква – це люди. Тому як зараз вирішить Церква, тобто ви люди – так я і зроблю, піду з людьми», – заявив священник.

Він також зазначив, що якщо громада проголосує за те, щоб лишитися в лоні УПЦ, то і це рішення він прийме і свою громаду не залишить.

У своїй промові священник наголошував, що з ПЦУ буде єднання.

«Не перехід, не приєднання, а єднання. Єднання дає можливість зберегти сою ідентичність. Нас ніхто не заставляє, не спонукає переходити на богослужіння за новим стилем. Ніхто не диктує своїх особливих умов. Ми залишаємося такою громадою, якою були. Тільки міняється юрисдикція», – зазначив отець Олександр.

Нагадаємо, протоієрей Олександр Колб, разом із Архімандритом УПЦ Гавриїлом (Анісімовим), 24 вересня служили Божественну Літургію екзарху Вселенського Патріарха Єпископу Михаїлу Команському

За кілька днів, 29 вересня, архієрей УПЦ у Луцьку Нафанаїл видав указ настоятелю Свято-Марії-Магдалинівського храму м. Луцьк Волинської області отцю Олександру Колб про «заборону» у священнослужінні. Цей указ вже назвали «дрімучою некомпетентністю та профнепригодністю».

«Для мене,- пояснив прот.Олександр присутнім на зібранні парафіянам, служіння з Екзархом стало своєрідним тестом на те, чи має намір УПЦ від’єднатись від РПЦ чи ні. Виявилось, що ні. Адже саме за наказом РПЦ МП, митрополит Нафанаїл і дав мені заборону». До речі, архімандриту Гавриїлу (Анисимову), заборону не оголосили, а він є в прямому підпорядкуванні (ставропігії) митрополиту у Києві Онуфрію. Ось такі подвійні стандарти.

Протоєрей Олександр Колб також є підписантом багатьох листів до керівництва УПЦ (МП), а також Вселенського патріарха.

Читайте також:

Можливо зацікавить

доброволець втрати війна

Пішов добровольцем на фронт: на Харківщині загинув 19-річний студент луцького коледжу Максим Відринський

Шевченко
відео

«Новий хіт»: артист з Луцька випустив пісню на вірш Шевченка

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої

Великдень Луцьк
відео
фото

У центрі Луцька - концерт до Великодня

полуниця Луцьк

Перша літня ягода в Луцьку: чи можна вже купувати полуницю

Шахтар Дніпро-1 Рубчинський

Лідер команди: чинний чемпіон України цікавиться молодим футболістом з Луцька

На Волині лише 72 церкви перейшли до ПЦУ: скільки ще належать до Московського патріархату

На Волині лише 72 церкви перейшли до ПЦУ: скільки ще належать до Московського патріархату