Перейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. Фото

Перейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. Фото

26 вересня в храмі Апостола і євангеліста Іоана Богослова села Скулин Колодяжненської громади було звершено Божественну Літургію з нагоди храмового свята.

Божественну літургію очолив протоієрей Іван Бонис ,старший декан Ковельського деканату ПЦУ у співслужінні настоятеля парафії протоієрея Василя Фурмана, протоієрея Анатолія Александрука, декана Дмитрівського округу, протоієрея Василя Мичка декана Благовіщенського округу, протоієрея Ігоря Дружинця, локачинського декана, а також духовенства м.Ковеля та району. Про це повідомили у Ковельському деканаті Волинської єпархії ПЦУ.

Під час Літургії були піднесені молитви за Україну, воїнів та ввесь український народ.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну парафія вийшла з УПЦ МП і возз’єдналася з Православною церквою України. Проте церкву було опечатано й богослужіння доводилося звершувати на подвір’ї. 

Храм у Скулині засновано 1878 року на місці колишньої каплиці. Церкву «за совєтів» закрили, щоб перетворити на спортзал. Але 1989 року селяни провели ремонт святині і 9 жовтня відновили богослужіння. Храм тридільний, дерев’яний, пам’ятка архітектури місцевого значення. Під час ремонту 2012 року оновлено фасад, облаштовано територію.

Перейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. ФотоПерейшли до ПЦУ: парафія на Волині відзначила храмове свято за новим календарем. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить