У селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. Фото

У селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. Фото

У селі Боратин Луцького району громада Хрестовоздвиженського храму вперше відзначила престольне свято за новим календарем, яке раніше відзначали 27 вересня. 

14 вересня за новим церковним календарем відзначають Воздвиження Хреста Господнього.

Божественну Літургію у місцевому храмі здійснив настоятель церкви Воздвиження Чесного Хреста Господнього, протоієрей Іван Пахолок у співслужінні інших священнослужителів.

Місцева церква Чесного Хреста має досить цікаву, понад 100-літню історію. Це одна з тих пам’яток, яка нагадує про чеське минуле Боратина. Чехи на знак подяки Богові в 1907 р. побудували храм. Перший камінь закладено в 1906 році, а в 1907 – будинок здано в експлуатацію.

У селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. ФотоУ селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. ФотоУ селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. ФотоУ селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. ФотоУ селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. ФотоУ селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. ФотоУ селі Боратин відзначили престольне свято за новим календарем. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить