У Луцьку планують реконструкцію каналізації та водогонів за понад 11 мільйонів євро

У Луцьку планують реконструкцію каналізації та водогонів за понад 11 мільйонів євро

Сьогодні, 27 липня, Луцький міський голова Ігор Поліщук разом з директором КП «Луцькводоканал» Віктором Гуменюком підписали субкредитний договір на суму 11,6 мільйона євро для реалізації важливого проекту.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Ігор Поліщук.

А саме, мова йде про проект комплексної модернізації системи водопостачання і водовідведення у Луцьку. Його впровадження відбувається у співпраці з Європейським інвестиційним банком.

Проект планують реалізувати протягом п'яти років, а період погашення кредиту - 30 років. Пільговий період до початку сплати тіла кредиту – 8 років.

Зокрема, у рамках проекту передбачається реконструкція каналізаційних очисних споруд, водогонів Гнідавського та Дубнівського водозаборів, придбання новітнього лабораторного обладнання та заміна автотранспортного парку підприємства.

«На жаль, сьогодні у дуже непростий час, в умовах війни величезна кількість таких чи схожих проектів згорнулися в інших містах, а Луцьк продовжує реалізацію фактично усіх розпочатих проектів, в тому числі й цього. Проект реконструкції очисних споруд передбачає ряд заходів, що стосуються очистки стічних вод.

Найбільша складова проєкту – осушка і переробка біологічного мулу. Також на очисні споруди після реконструкції не потраплятиме навіть найдрібніше сміття, що дозволить уникнути бродіння органічних відходів. Новітня система аерації дасть можливість автоматично регулювати кількість повітря й інших реагентів для аерації та очистки стічних вод», - зазначає міський голова.

У Луцьку планують реконструкцію каналізації та водогонів за понад 11 мільйонів євроУ Луцьку планують реконструкцію каналізації та водогонів за понад 11 мільйонів євроУ Луцьку планують реконструкцію каналізації та водогонів за понад 11 мільйонів євроУ Луцьку планують реконструкцію каналізації та водогонів за понад 11 мільйонів євро

Можливо зацікавить