У Луцьку покращать доступ до житла для маломобільних груп населення

У Луцьку покращать доступ до житла для маломобільних груп населення

Міський голова Луцька Ігор Поліщук дав протокольне доручення щодо покращення доступу до житла  маломобільних груп населення.

Про це стало відомо у середу, 25 вересня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

«Є прийнята відповідна програма, комісія з доступності. В межах цієї програми та роботи комісії даю протокольне доручення департаменту соціальної та ветеранської політики спільно з департаментом ЖКГ, щонайперше, активізувати збір даних щодо проживання кількості людей, які пересуваються на кріслах колісних, в тому числі ветеранів.

Необхідно напрацювати варіанти рішень, щоб зробити зручним та доступним користування своїми квартирами для таких людей», - наголосив він.

Як зазначив міський голова, є будинки чотири, п'ятиповерхові, в яких немає ліфту, відповідно вузькі сходові клітки, де важко побудувати пандус. Є будинки, де кут нахилу, навіть при підйомі до першого поверху та доступу до ліфта, є таким, що унеможливлює там поставати пандус.

«В таких випадках будемо шукати альтернативний варіант вирішення, щоб це відповідало державним будівельним нормам. В тих будинках, де це можливо, треба порахувати кошторис, щоб на наступний рік активно розпочати роботу у цьому напрямку», - сказав Ігор Поліщук.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить