На сесії Луцькради зняли з розгляду питання щодо будівництва житлового комплексу

На сесії Луцькради зняли з розгляду питання щодо будівництва житлового комплексу

На черговій сесії Луцької міської ради з переліку питань порядку денного зняли розгляд проєкту внесення змін до детального плану території району на вулиці Клима Савура.

Таке рішення прийняли депутати під час засідання сесії Луцької міської ради у середу, 29 травня.

Нагадаємо, у Луцьку на місці колишнього торговельного центру «ПАККО» по вулиці Клима Савури запроєктували торговий і спортивно-оздоровчий центр. Згодом земельні ділянки викупила компанія Єврохолдинг і детальний план території змінили: замість спортивно-оздоровчого центру - житловий комплекс на понад 10 багатоповерхівок.

До 18 травня всі охочі мали подати свої побажання та зауваження до детального плану території, щоб вони були розглянуті усіма сторонами, проте уже 13 травня на розгляд депутатів під час наступної сесії міськради подали змінений детальний план цієї території, без урахування побажань громади.

Під час засідання комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, що відбулося у п'ятницю, 24 травня, такий проєкт не підтримали. 

На сесії Луцькради зняли з розгляду питання щодо будівництва житлового комплексу

До слова, одним з проєктів Єврохолдингу є ЖК Яровиця, що свого часу отримав немало критики. Наприклад, український архітектор, урбаніст Юліан Чаплінський у відео «Інфраструктуру не купиш | Огляд ЖК Луцька» поставив «двійку» урбаністиці ЖК «Яровиця». Комплекс і двір ЖК він назвав катастрофою, а те, що забудовник зробив з вулицею — ще більшою катастрофою.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить