У Луцьку триває реєстрація на благодійний велопробіг, щоб купити тактичні аптечки військовим

У Луцьку триває реєстрація на благодійний велопробіг, щоб купити тактичні аптечки військовим

Триває реєстрація на міжнародний велопробіг «RIDE for LIFE», який організовує волонтерський штаб «Ангар» та місцевий велоклуб «ВелоВершники». Кошти з нього будуть спрямовані на закупівлю тактичних аптечок для Сил оборони України. 

Волонтерка Ангару Руслана Порицька розповідає: з ідеєю провести такий велопробіг, щоб зібрати кошти, прийшли хлопці з велоклубу «ВелоВершники», зокрема його керівник Микола Ворон. Причому ідея була зробити велопробіг міжнародним

«Мені особисто ця ідея, яка вже потім сформувалася під гаслом «RIDE for LIFE», була більшою, ніж просто благодійним збором. Це, швидше, про символічне єднання і нагадування людям, в першу чергу, українцям, які можуть будь-де долучитися до акції, і задонатити на тактичні аптечки.

Ми спілкувалися з потенційними учасниками й хотіли б, щоб вони виставляли хештег, розповідали про цю історію. Це, звісно, ще маленька складова промоційної роботи, яка є і має бути у світі, але якщо кожен у своїй сфері буде робити щось подібне, то це буде здорово. Чудово, що хлопці, в яких основним заняттям і захопленням є велоспорт, крім поширення ідеї та філософії здорового способу життя,  долучаються до благодійності», - міркує вона. 

Засновник місцевого велоклубу та організатор заходу Микола Ворон розповідає, що ідея велопробігу «RIDE for LIFE» виникла цьогоріч під впливом часу, місця й обставин, щоб зібрати кошти для потреб військових. 

Їхні велопробіги почалися ще у 2014 році, коли групка друзів зібралася і почала досліджувати місцини навколо Луцька. А в кінці січня з‘явилася ідея, щоб якимось корисним чином використати «ВелоВершників». Каже: виношував це декілька днів, а потім прийшов в Ангар.

Микола розповідає, що велопробіг стартував 7 березня, а завершиться 7 травня в Луцьку заїздом наживо.

Протягом цього періоду є два варіанти його подолання: онлайн і наживо. Перший - упродовж двох місяців будь-хто, будь-коли й у будь-якому місці світу може взяти свого «двоколісного» і проїхати дистанцію 5, 20 або 50 кілометрів. Перед цим треба обов‘язково задонатити, згодом - поширити маршрут або фото спідометра в сторіз в інстаграмі, позначивши @rideforlife_ua та @angarukraine. Другий варіант - проїхати дистанцію у 50 кілометрів в реальному часі у Луцьку 7 травня. 

Символічно, що велопробіг наживо стартуватиме біля волонтерського штабу «Ангар», на Залізничній, 9. Організатор заходу зауважує, що маршрут побудований навколо найцікавіших місць біля Луцька. Будуть і озера, і ліси. Завершиться все у Гаразджі.

Микола зазначає, що обмежень немає, а тому взяти участь у велопробігу може будь-хто. У цьому випадку головне - мати реєстрацію, проте хоч мінімальну підготовку для комфорту було б добре мати. 

До слова, заповнити анкету і здійснити благодійний внесок можна за посиланням

По закінченню велопробігу учасники на пошту отримають медаль «За внесок у боротьбу України». 

Всі вилучені кошти від реєстрації, каже волонтерка Руслана Порицька, підуть на закупівлю тактичних аптечок для військових, адже вони лишаються серед постійних запитів. 

«Насправді не всі аптечки, які отримують наші воїни, зокрема, від волонтерів, на жаль, є якісними. У наших же є всі складники: і турнікети, і целокс, і оклюзійна наліпка. Це те, що схвалили військові медики, і те, що саме просять військові. 

Для нас ця історія важлива, тому що це про порятунок життя. Якщо навіть спрацює одна аптечка, то це буде дуже велика робота, зроблена нами всіма», - наголошує вона. 

Одна аптечка - підсумка і всі найнеобхідніші складники - коштує 3 500 гривень. Тому, каже, чим більша кількість реєстрацій (а вона вартує 777 гривень - число перемоги), тим більше аптечок буде закуплено. 

Руслана розповідає, що і сама доєднається до велозаїзду. 

«Ми, як мінімум, стартуємо. Я думаю, що тут головне - це взяти і поїхати, попри те, що це 50 кілометрів. Достойно в цьому випадку буде навіть зійти біля будь-якої кав‘ярні, яка трапиться по дорозі», - сміється. 

І додає, що цей велозаїзд спонукав її сім’ю до купівлі велосипеда. 

Андрій Ганін, Максим Нечипорук та Олександр Кревський чи не щодня долають відстані на велосипедах і приєднуються до таких ініціатив. Тому вони вже встигли зареєструвалися на і благодійний велопробіг. Кажуть, що найкраще з цього - поєднувати прекрасне з корисним: не просто поїхати, а й задонатити та долучити когось зі знайомих. 

«Мені здається, що в теперішніх реаліях обов’язок кожного українця, як мінімум, - допомагати нашим воїнам. Потрібно залучати свої можливі і неможливі ресурси, щоб якомога швидше настала наша перемога. 

Зараз такі звичайні, буденні для нас речі, як їзда на велосипеді, стали ще більш цінними, адже їх могло б не бути, якби наші захисники прямо у цей момент у тих пекельних точках не захищали б наш спокій», - міркує Олександр про важливість ініціативи. 

Хлопці зауважують, що дистанція, яку потрібно буде подолати - 50 кілометрів - є незначною, її зможуть пройти всі, проте радять попередньо налаштувати себе. 

«Теж потрібно знати, хто які фізичні ресурси має і на це зважати. Все-таки 50 кілометрів одразу. Варто напередодні проїхатися декілька разів, аби потім «п’ята точка» не страждала», - каже Максим. 

Учасники велозаїзду розповідають, що маршрут досить простий. Він підкориться кожному, а на своєму шляху матиме багато красивих краєвидів.

Читайте також:

Можливо зацікавить