У Луцьку триває реконструкція магістрального водогону

У Луцьку триває реконструкція магістрального водогону

Працівники аварійних бригад КП «Луцькводоканал» продовжують оперативно усувати всі аварійні ситуації, засмічення водопровідних і каналізаційних мереж, працюючи 24/7, забезпечуючи мешканців громади якісною питною водою, надійним водопостачанням і водовідведенням.

Днями працівники підприємства ліквідували аварійну ситуацію на магістральному водогоні, від роботи якого залежить водопостачання значної частини Луцька. На чугунній трубі діаметром 600 мм утворилась поздовжня, майже метрова тріщина, - повідомили у Луцькій міській раді.

Проблема зношених чугунних труб полягає саме у формуванні довгих тріщин уздовж поверхні. Однак, працівники швидко знайшли місце ушкодження, переключили постачання води на інші водогони, завдяки чому вода в оселях лучан не зникла, а тільки був понижений тиск в мережах.

Упродовж 24 годин було зібране і укомплектоване все необхідне обладнання, попри те, що воно не ходове і збирати його непросто. Ушкоджену частину працівники замінили на нову і відновили роботу водогону в мінімально можливий термін.

Також, найближчим часом, аварійні бригади «Луцькводоканалу» працюватимуть над заміною значної ділянки аварійного водогону, від якого залежить надійність водопостачання у місті.

Можливо зацікавить