У Луцьку відбудеться навкололітературна гра за творами українських поетів

У Луцьку відбудеться навкололітературна гра за творами українських поетів

Студія навкололітературних ігор «ПереФарбований Лис» проведе у Луцьку безоплатну навкололітературну гру за творами українських поетів. Це унікальний проєкт, спрямований на заохочення читання та переосмислення української класичної літератури через інтерактивні ігри.

Студію заснували авторки однойменного подкасту освітянка Валентина Мержиєвська та психологиня Марія Діденко.

У суботу, 14 вересня,  «ПереФарбований Лис» відвідає Луцьк. Проєкт має просвітницький характер, а участь в іграх безоплатна, але з обов’язковою реєстрацією. Зареєструватися на гру можна  за цим посиланням.

«ПереФарбований Лис» — це подкаст, у якому освітянка Валентина Мержиєвська і психологиня Марія Діденко перечитують твори українських класиків, досліджуючи світогляд і поведінкові моделі українців, описані в текстах.

Про суть ігор

Працюючи над подкастом, авторки винайшли новий формат взаємодії з творами. І тепер пропонують не лише обговорювати прочитане, а йперегравати сюжети української класики. Ігри дозволяють краще зрозуміти текст завдяки персональному досвіду «емпатійного проживання». Дарують можливість подивитися на сюжет як на життя, а на персонажів — як на реальних людей в реальних обставинах. На відміну від пасивного читання, в грі є змога впливати на ситуацію та змінювати хід гри — і навіть літературного сюжету. Ігри від «ПереФарбованого Лиса» завжди починаються зі створення особливої атмосфери і дозволяють долучитися навіть тим, хто ще не встиг прочитати самого літературного твору.

Про аудиторію ігор

Основна аудиторія «ПереФарбованого Лиса» – дорослі. Ті, які вже активно читають, і ті, які цікавляться, але не наважуються «підступитися» до української літератури через «травмованість» під час навчання у школі, упередження або інші обмеження. Але підлітки теж грають «в класику» залюбки. Під час проведення навкололітературних ігор зі школярами акцент робиться не так на психологічній складовій, як на ігровій атмосфері - це заохочує до прочитанням і додає цікавості.

У Луцьку відбудеться навкололітературна гра за творами українських поетів

Читайте також:

Можливо зацікавить