У Луцьку встановлять скульптури по обидва боки річки Стир

У Луцьку встановлять скульптури по обидва боки річки Стир

У Луцьку встановлять жіночу та чоловічу фігури, висотою 3 метри, по різні боки річки Стир. Скульптура «Возз’єднання» в певній мірі відображає теперішній час і стан тисяч українських сімей, яких розділила війна.

Про це стало відомо у середу, 13 вересня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Створення скульптури «Возз’єднання» ініціювали благодійники фонду «Сучасна Україна» та залучили до спіпраці скульптора Євгенія Примаченка. Вона символізує сімейні цінності та оптимістичні перспективи України, адже мотивацією воїнів, які нині героїчно боронять інтереси України є повернення додому, у рідні сім’ї з перемогою та вірою у мирне майбутнє України.

«Усі роботи з встановлення скульптури проводитимуть за кошти благодійного фонду, а департамент житлово-комунального господарства повинен провести підготовчі роботи на території пляжу для встановлення пам'ятки», - йдеться в документі.

Нагадаємо,  ідея скульптурної композиції надзвичайно актуальна, оскільки тема розз’єднання сімей зараз стоїть дуже гостро. Мер міста схвалив локацію, де пропонують встановити фігури, адже парк після реконструкції відвідують десятки тисяч лучан.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить