Невигідно возити пасажирів: у Луцьку змінили маршрут одного з рейсових автобусів

Невигідно возити пасажирів: у Луцьку змінили маршрут одного з рейсових автобусів

Маршрут автобусу №5 «Вересневе – Епіцентр» змінив шлях руху через нерентабельність

Таке рішення ухвалили члени виконавчого комітету Луцької міської ради під час засідання у середу, 15 листопада.

Перевізник Юрій Михалюк звернувся до членів виконкому Луцькради щодо зміни маршруту №5 «Вересневе – Епіцентр», адже через недостатню кількість пасажирів, зазнає збитків до 1 000 гривень на день.

«Вивчаючи попит пасажирів на ці перевезення, зауважу, що наявний пасажиропотік не забезпечує хоча б експлуатаційні витрати автобусів великої пасажиромісткості VDL. Щоденна їх експлуатація на маршруті приносить збитки від 600 до 1 000 гривень (це лише витрати на пальне).

Через відсутність дохідної частини немає можливості виплачувати зарплату водіям на рівні з іншими перевізниками», – заявив Юрій Михалюк.

Тож перевізник запропонував свій варіант маршруту №5, який, на його думку, може стати прибутковішим. Таким чином автобус №5 курсуватиме у прямому та зворотному напрямку: Межова, Молодіжна, Полонківська, Корольова, Валерії Новодворської, Ранкова, Магістральна, Окружна, Дружби Народів, Сергія Климчука, Ярослава Мудрого, Гнідавська, Даньшина, Львівська, Червоного Хреста, Ковельська, Глушець, Паркова (Словацького, Богдана Хмельницького), Волі, Київський майдан, Рівненська, Окружна (місця міжзмінного відстою на вул. Окружній біля ТЦ «Епіцентр» та вул. Межовій біля КХП).

Члени виконкому погодили таку пропозицію.

Нагадаємо, лучани зверталися на гарячу лінію міськради, щоб з'явився новий маршрут громадського транспорту. Йдеться про те, щоб додати маршрут «Вересневе (Цукровий завод) - Київський майдан». У відділі транспорту на пропозицію відповіли, що звернення буде розглянуто при формуванні маршрутної мережі.

Читайте також:

Можливо зацікавить