У місті на Волині в укриттях шкіл встановили автоматизовані системи відкривання дверей

У місті на Волині в укриттях шкіл встановили автоматизовані системи відкривання дверей

У Ковелі в укриттях навчальних закладів встановили автоматизовані системи відкриття дверей.

Про це повідомила Ковельська міська рада.

У школах Ковеля, які мають власні укриття у підвальних приміщеннях, встановили автоматизовані системи відкриття дверей. Адже посада чергового, який би відчиняв бомбосховища в нічну пору та у вихідні, не передбачено. Мова про ліцеї № 7, 10, 11, 12, 13 та № 3 імені Лесі Українки. Таке обладнання буде й в ліцеї імені Олени Пчілки після закінчення робіт з розширення укриття в школі. На це з міського бюджету виділили близько 94 тисячі гривень.

Як розповіли у Ковельській міській раді, замки такого пристрою інтегровано в загальну систему оповіщення про повітряні тривоги. За кілька секунд після початку сирен замок відчиняється автоматично та залишається відкритим до відбою. Після відбою двері автоматично зачиняються. У разі, якщо люди залишились у цей момент в укритті, вони можуть відчинити двері зсередини, натиснувши відповідну кнопку.

У місті на Волині в укриттях шкіл встановили автоматизовані системи відкривання дверейУ місті на Волині в укриттях шкіл встановили автоматизовані системи відкривання дверейУ місті на Волині в укриттях шкіл встановили автоматизовані системи відкривання дверей

Читайте також:

Можливо зацікавить