У Музеї волинської ікони відкрилася нова виставка сакрального живопису

У Музеї волинської ікони відкрилася нова виставка сакрального живопису

У Музеї волинської ікони представили нову виставку сакрального живопису, яку створили троє сестер волинянок – Іванна та Ксенія Дацюк і Ольга Звягінцева.

Як повідомили на сторінці Волинської обласної ради, роботи сестер-художниць прикрашають музеї і приватні колекції в Україні, країнах Європи та у США.

Молоді, талановиті, виразно майстерні і творчо активні, - так охарактеризувала авторок нової виставки сакральних творів директорка музею Волинської ікони Тетяна Єлісєєва. Живописні роботи сестер-художниць прикрашають як музеї, так і приватні колекції в Україні, країнах Європи та у США. У доробку майстринь також і розписи храмів Києва, оформлення іконостасів, написання циклу історично-жанрових портретів правителів древнього Лучеська. На рахунку жінок уже понад шість десятків різноманітних виставок.

Твори присвячені як відомим і шанованим святим, так і нещодавно канонізованим, є роботи-посвяти угодникам Божим та празниковим двунадесятим святам. Іконознавці стверджують, що промовисті лики святих, витончене письмо, збагачене і декороване тло ікон свідчать про високий мистецький рівень авторок, глибокі знання історичних епох та етнічних культур.

З черговим виставковим успіхом привітав перший заступник голови Юрій Поліщук.

«Я не фахівець у мистецькій сфері, але щиро сажу як поціновувач сакральних творів: ваші роботи надзвичайної краси! Це витончено, глибоко, елегантно, розмаїто і шанобливо. Дуже втішений тим, що авторки місцеві, вони з дитинства всотували духовно-історичну ауру цього краю. Вони вивчалися тут, вони виставляються у цьому музеї, отже школа волинського іконопису живе досі, бо має талановитих послідовників», - зазначив посадовець.

Читайте також:

Можливо зацікавить