У нацпарку на Волині знайшли червонокнижне пташеня

У нацпарку на Волині знайшли червонокнижне пташеня

На Волині знайшли гніздо з пташеням підорлика великого. Цей вид занесений до Червоної книги України, Червоного списку міжнародного союзу охорони природи, і низки міжнародних природоохоронних конвенцій.

Польові роботи з пошуку рідкісних хижих птахів у нацпарку «Прип'ять-Стохід» тривали з квітня, відколи почався гніздовий період, розповів Суспільному директора з наукової роботи Михайло Химин.

Інших представників виду, окрім пташеняти, знайти не вдалося.

У нацпарку на Волині знайшли червонокнижне пташеня

«Раніше гнізда підорлика великого були на території нацпарку. Цього року ми неодноразово спостерігали цих птахів під час полювання, але гнізд не виявили. Річ у тому, що цей вид досить складний у пошуку, тому не можемо однозначно сказати, скільки гнізд є», — сказав директор з найкової роботи.

Гніздо із пташеням виявили за 300 метрів від межі парку. Те, що фахівці натрапили і разом із колегою з Рівненського природного заповідника закільцювали підорлика великого, Михайло Химин називає вдачею.

Як додав директор з наукової роботи нацпарку, знайдене пташеня — повністю оперене і вже за декілька днів може вилетіти з гнізда, щоб розпочати самостійне життя.

Читайте також: 

Можливо зацікавить