Троє ведмедів з Луцького зоопарку переїхали до Молдови

Троє ведмедів з Луцького зоопарку переїхали до Молдови

Троє ведмедів, які народилися у Луцькому зоопарку в 2016 році, переїхали до Кишинева. Натомість, з Молдови у Луцьк приїхали самиці лами і дві мари патагонські.

Про це розповіла Суспільному директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Перемовини про обмін розпочалися рік тому. У Кишиневі, говорить Людмила Денисенко, є новозбудований вольєр для ведмедів площею один гектар. І там жив лише один ведмідь віком понад 30 років.

Директорка зазначила, що зоопарки контактували з представниками відповідних інституцій, які дають дозвільні документи на перетин кордону, зокрема Міністерством екології. Тварин чипували. Переміщення двох самок та стерилізованого самця із Луцька до Кишинева стартувала 11 липня. І тривало вона пів доби.

Через спеку, каже Людмила Денисенко, дорога була важкою. Для переміщення ведмедів залучили багато людей: «Наші ведмеді мали доволі пристойну вагу: самички – по 250 кілограмів, а самець — усі 450. Навіть повантажити приспаних тварин було ще те завдання із зірочкою. Одну ведмедицю несли 9-10 людей, а самця – 14». 

Троє ведмедів з Луцького зоопарку переїхали до Молдови

Станом на 17 липня усі троє ведмедів почувають себе добре і вже адаптовуються на новому місці. Зі слів директорки Луцького зоопарку, від колег з Молдови вже отримали відео із клишоногими.

Що до нових тварин, які прибули до Луцька з Кишинева, то вони нині ще перебувають на карантині.

«Самичка-лама поселилася до самця, який парубкував тут 13 років, дві дівчинки-мари патагонські складуть товариство парубкам із Харківського зоопарку, які до нас переїхали перед повномасштабною війною», — додала Людмила Денисенко..

Як додала директорка Луцького зоопарку, побачити нових тварин відвідувачі зможуть орієнтовно за два тижні. Також у зоопарку можна побачити вісьмох ведмедів, які залишилися у Луцьку. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить