Гарбузи, майстер-класи та найбільша фотозона: Луцький зоопарк відсвяткував «Свято гарбуза»

Гарбузи, майстер-класи та найбільша фотозона: Луцький зоопарк відсвяткував «Свято гарбуза»

У Луцькому зоопарку 20 жовтня відзначили традиційне «Свято гарбуза». Відвідувачі мали змогу насолодитися показовими годівлями тварин, екскурсіями по звіринцю, руханками для дітей та майстер-класами з виготовлення брелоків і картин.

Цьогоріч захід приурочений до 45-річчя з дня заснування Луцького звіринця, - про це Суспільному розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко.

Зі слів Людмили Денисенко, під час «Свята гарбуза» зварили 40 літрів гарбузової каші та 20 літрів гарбузового соку, котрими пригощали відвідувачів.

Гарбузи, майстер-класи та найбільша фотозона: Луцький зоопарк відсвяткував «Свято гарбуза»
Людмила Денисенко. Суспільне Луцьк

«Саме дійство урізноманітнене майстеркласами, а також призами та сувенірами з логотипами зоопарку. І погода 20 жовтня сприяє проведенню свята. Також презентували удосконалений вольєр для лемурів — перехід, який буде виводити тварин на острівець», — сказала керівниця звіринця.

Також у зоопарку облаштували найбільшу тематичну фотозону, на яку привезли 6 тонн гарбузів.

Відвідувачка дійства Юлія Духнич розповіла, що на «Свято гарбуза» прийшли разом із дітьми, котрі скуштували смачну гарбузову кашу, спробували гарбузовий сік і отримали подарунки від місцевого пасічника. З її слів, діти щасливі та дуже задоволені.

«Часто відвідуємо місцевий зоопарк, дитині дуже подобається. Якщо гарна погода, то стараємося прийти. Минулого тижня були тут і вже думали, що закриваємо сезон, проте сьогодні завітали на свято, діткам подобається, їм весело», — сказала лучанка.

Директорка відокремленого підрозділу Спеціальної Олімпіади у Волинській області Катерина Свіщева, яка завітала на культурно-розважальний захід, розповіла: «Свято гарбуза» відвідує щороку, і цьогоріч воно не менш вражаюче та різноманітне.

«Ми з нашими особливими спортсменами завжди можемо вільно прийти в таку чудову локацію та відпочити. З задоволенням відвідуємо всі майстеркласи. У зоопарку стільки квітів, стільки відпочинкових зон, неймовірна колекція тварин, що робить його дуже затишним», — сказала лучанка.

Гарбузи, майстер-класи та найбільша фотозона: Луцький зоопарк відсвяткував «Свято гарбуза»Гарбузи, майстер-класи та найбільша фотозона: Луцький зоопарк відсвяткував «Свято гарбуза»

Цього року, розповіла керівниця Звіринця Людмила Денисенко, «Свято гарбуза» відвідали декілька сотень лучан і гостей міста.

Директорка зоопарку Людмила Денисенко зазначила, що за 45 років існування Луцький зоопарк переживав різні періоди, і потужним стартом для подальшого розвитку зоопарку стала його реконструкція у 2015 році.

«Пишаємося тим, що Луцький зоопарк і досі лишається єдиним зоопарком в Україні, який був реконструйований за європейські кошти, що стало новим поштовхом. Наша територія стала більш облагороджена, побільшало тварин, збільшилася кількість відпочинкових зон. Зоопарк займає друге місце по відвідуваності в Луцьку після Луцького замку», — додала керівниця звіринця.

Читайте також:

Можливо зацікавить