З острахом чекають блекаутів: у Луцькому зоопарку хочуть встановити сонячні панелі

З острахом чекають блекаутів: у Луцькому зоопарку хочуть встановити сонячні панелі

У Луцькому зоопарку з острахом чекають зиму, адже під час реконструкції звіринець повністю був переобладнаний під електрику. Тому можливі блекаути суттєво позначаться на роботі зоопарку.

Про це сказала у понеділок, 29 липня, директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко під час засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

«Під час реконструкції зоопарк повністю був переобладнаний на електрику. На жаль альтернативних джерел у нас немає.

Звичайно, стоять генератори, які можуть обслуговувати зооопарк, але це теж витрати. Крім того, ціна на електроенергію для зоопарка з липня піднялася до 10,30 грн за кіловат», - розповіла Людмила Денисенко.

Також директорка підкреслила, що робота зоопарку носить сезонний характер, тому пізня осінь, зима, рання весна – періоди, в які комунальне підприємство працює лише на те, аби утримувати своїх підопічних тварин.  

Відповідно, зоопарк змушений буде просити додаткові кошти на оплату електроенергії у Луцької міської ради. Крім того, як акцентувала Людмила Денисенко, зараз зоопарк підшуковує проєкт зі встановлення сонячних панелей на території звіринцю.

«Ми зараз шукаємо проєкт, щоб встановити сонячні електричні панелі. Під час реконструкції зоопарку «Лев’яче містечко» було спроєктоване таким чином, що там є суцільний дах, який вище рівня землі і це – готова платформа для встановлення сонячних панелей. Це допоможе хоча б покрити потребу в електроенергії літом», - зазначила директорка зоопарку.    

Читайте також: 

Можливо зацікавить