У Нідерландах дозволили проводити евтаназію для дітей віком до 12 років

У Нідерландах дозволили проводити евтаназію для дітей віком до 12 років

Уряд дозволив евтаназію для маленьких дітей, які страждають від нестерпного та невиліковного болю. До такого рішення місцеві педіатри закликали роками.

Про це повідомляє Reuters. 

 Упродовж першого року запровадження такої евтаназії вона поширюватиметься на малу групу з п’яти-десяти дітей віком до 12 років, для яких варіанти паліативної допомоги недостатні для полегшення їхніх страждань. 

«Допомога у смерті для цієї групи є єдиною розумною альтернативою нестерпним і безнадійним стражданням дитини», — йдеться у повідомленні. 

Відомо, що у 2002 році Нідерланди стали першою країною в світі, що легалізувала евтаназію на суворих умовах, і про всі випадки потрібно було повідомляти медичні комісії.  Раніше в цій країні евтаназія була легальною для людей віком від 12 років, які можуть дати свою згоду, а також для дітей віком до одного року за згодою батьків. 

Читайте також:

  • Волинянка Тетяна Рудчик сім років боролась за те, щоб її син вижив, адже йому діагностували «спінальну м’язову атрофію» (СМА). Врятувати таких дітей може або найдорожча у світі ін'єкція, або ж дороговартісна терапія спеціальними препаратами. Але цьогоріч її син Богдан помер.

Можливо зацікавить