У селі на Волині вітчим зарізав пасинка: як його покарали

У селі на Волині вітчим зарізав пасинка: як його покарали

Судили волинянина, який у нетверезому стані зарізав пасинка. За умисне вбивство він проведе вісім років у тюрмі.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд, - пише ІА Волинські новини.

13 вересня 2023 року у селі Озерці Луцького району Віталій К. у нетверезому стані, перебуваючи в літній кухні, завдав п’ять ножових поранень своєму пасинку. Від отриманих ран чоловік помер на місці.

Під час судового засідання чоловік щиро розкаявся у вчиненому, але вину визнав частково. Він пояснив, що вчинив злочин з метою захисту свого життя та життя свого сина, бо відчував загрозу з боку загиблого. Віталій К. додав, що пасинок постійно знущався над ним та його сином, чіплявся до них і бив. Крім того, відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Того дня, почувши крики, він увійшов у літню кухню та побачив, як пасинок кричить до його сина нецензурною лайкою та намагається вдарити. Обвинувачений зробив йому зауваження, однак дебошир не реагував, а взяв кухонного ножа, підніс до обличчя хлопчика та сказав, що засуне йому в голову. Дитина штовхнула кривдника і той впав на підлогу.

Після цього між обвинуваченим та потерпілим почалась бійка. Потерпілий бив вітчима, той падав та підіймався, а далі взяв з підлоги кухонного ножа та наніс пасинку тілесні ушкодження, кількість яких пригадати не може.

Як додав чоловік, він зрозумів, що вбив людину лише тоді, коли вже сидів в автівці патрульних.

Неповнолітній брат загиблого також підтвердив у суді, що брат часто ображав його, зловживав алкоголем, деколи міг бити усіх членів сім'ї. Також повідомив, що напередодні він вже лежав у лікарні із струсом мозку, бо родич його побив.

Проте суд повважав, що Віталій К. мав можливість уникнути конфлікту, покинувши приміщення літньої кухні, натомість він підняв з підлоги ножа та наніс потерпілому кілька ударів в різні ділянки тіла. Відтак за умисне вбивство призначив чоловіку 8 років позбавлення волі.

Олена БІДЗЮРА

Читайте також:

Можливо зацікавить