У Волинській обласній дитячій лікарні відкрили кафе: годують як у ресторані. Відео

У Волинській обласній дитячій лікарні відкрили кафе: годують як у ресторані. Відео

Інна з донькою Камілою лежать в обласній дитячій лікарні. Вже другий день поспіль їх можна зустріти тут – в новому кафе «М'ята».

Просторий заклад із ресторанним і водночас бюджетним меню відкрив «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування», - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Його легко знайти на першому поверсі Волинської обласної дитячої лікарні.

«Ми сьогодні їли салат з язичком і картоплею, шашлик з овочами. Це дуже смачно» - каже Інна.

Та найголовніше за словами жінки, що усе меню в кафе складається із корисних оригінальних і не шкідливих страв. Про те, що можна їсти дітям Інна знає не з книжок - працює кухарем в шкільній їдальні. 

Діна з маленьким Тимофієм у лікарні вперше. Жінка замовила салат «Цезар» та пиріг з вишнями. За такий обід заплатила лише 100 грн. 

Кафе у стінах лікарні, кажуть кухарі, потребувало ретельно напрацьованого меню. Аби дітям навіть із суворими дієтами було смачно. Впоратись із цим завданням працівникам «Луцького комбінату шкільного і студентського харчування» допомагали столичні кухарі. Меню для кафе розробляв Євген Чорнуха. Замість класичних котлет - міні-шашлики або куряче суфле, замість товченої картоплі - пюре із соусом «Бешамель».  

Є в меню і страва з фастфуду - неабияк швидко серед гостей розлітаються бургери. Щоденно кафе «Мʼята» пропонує 2-3 перші страви, 9 основних і 6 салатів. Та окремо багатий вибір десертів. Солодке меню для «Мʼяти» розробляв столичний кондитер Олег Охрименко. Десерти, кафе кондитер, теж можуть бути дієтичними, якщо приготувати їх правильно. Солодке, кажуть на кухні, дійсно розлітається як гарячі пиріжки. І не дивно, бо солодощі ваблять око ще й завдяки оформленню.  

Працівники «Луцького комбінату шкільного і студентського харчування» куховарять та водночас вивчають смаки і вподобання гостей. Кажуть, приготували багато сетів меню, які будуть презентувати щоденно.

Читайте також:

Можливо зацікавить