На поминках військовослужбовця від ракети загинула вся сім'я: розповіли деталі

На поминках військовослужбовця від ракети загинула вся сім'я: розповіли деталі

Вдень 5 жовтня Росія обстріляла село Гроза, що на Харківщині. Ракети вдарили по будівлі, де зібрались родичі, близькі, сусіди воїна ЗСУ Андрія Козиря — відбувався поминальний обід за полеглим бійцем. Внаслідок вибуху загинуло 52 особи. Серед загиблих — син та уся сім'я. 

Про деталі життя родини Козирів ідеться в репортажі ТСН, передає Фокус.

До вторгнення РФ Андрій Козир та його син Денис були на заробітках в Польщі, дізнались журналісти. З перших днів війни обоє повернулись в Україну і пішли до лав ЗСУ.

Спершу чоловіки прийшли до військкомату у Львові. Звідти їх доправили на навчання, і невдовзі обоє опинились на фронті. Обоє воювали під Попасною влітку 2022 року.

Андрій встиг провоювати три дні: отримав смертельне поранення в шию. Його поховали на Дніпропетровщині, оскільки на той момент батьківщина — село Гроза — перебувало у російській окупації.

Восени 2022 Грозу звільнили завдяки успішному наступу Сил оборони. З часом Денис Козир демобілізувався через стан здоров'я. Влітку 2022 року Денис одружився. У соцмережах жінка, яка назвалась подругою дружини, розповіла деталі про загиблу: одружились 14 серпня 2022 року, дівчину звали Ніна, їй було 20 років, працювала у Харківській гуманітарно-педагогічній академії.

На поминках військовослужбовця від ракети загинула вся сім'я: розповіли деталіНа поминках військовослужбовця від ракети загинула вся сім'я: розповіли деталіНа поминках військовослужбовця від ракети загинула вся сім'я: розповіли деталіНа поминках військовослужбовця від ракети загинула вся сім'я: розповіли деталі

Тим часом родина вирішила поховати Андрія Козиря на батьківщині — на кладовищі в Грозі. 5 жовтня перевезли тіло полеглого воїна, родина та сусіди зібрались, щоб його пом'янути. Близько полудня російські ракети «Іскандер» влучили у будівлю, де зібралось ледь не все село, в якому після окупації з 500 людей залишилось близько 100.

Внаслідок удару РФ загинула вся родина Андрія Козиря: росіяни убили Дениса, його дружину, маму дружини, бабусю, дідуся, — розповіли ЗМІ.

«Загинули усі. Раніше в нашому селі по одній труні стояло, тепер буде по п'ять», — сказала журналістам місцева мешканка.

Як інформує УП.Життя, Андрій служив аж до червня. Потім переїхав у Грозу та одружився на 20-річній Ніні, яка працювала лаборантом у Харківській гуманітарно-педагогічній академії. Вона також загинула від удару. 

«Я дякую долі, що ці майже 4 роки, я провчилася, просиділа за однією партою, в одній хоровій партії разом з тобою. Я відкрила для неї світ волонтерства, вона закохала мене в свій народний спів, особливо піснею «Полюбила Петруся». Ми разом чудили, можливо колись і плакали, точно багато сміялись.

Я могла б і можу писати про цю світлу і добру людину вічно... Але хочу сказати одне – Ніна була донором крові, тож вона продовжить жити не лише в наших серцях, а і в інших», – пише її подруга Катерина Літвін.

Вона розповіла, що Ніну називали «Артисткою», тому комусь вона запам'яталась саме так. Водночас для одногрупників дівчина була «Мівінкою». Катерина каже, що Ніна – добродушна, щира і творча людина. 

«Якби не вся ця ситуація - мала б стати вчителем музики» – додає подруга загиблої. 

Також вона додала, що Ніна дуже схожа на свою матусю. За її словами, життєрадісність і запал передалися саме від неї. А з Денисом хоч і була мала знайома, знає, що він був «чуйним, щедрим і ніжним».

У Ніни залишилася молодша сестра Аліна. Катерина просить допомогти їй за можливості.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Війна Волинь
відео

Три трагічні звістки в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Войчук