Україна-Італія: результат та огляд вирішального матчу кваліфікації на Євро-2024

Україна-Італія: результат та огляд вирішального матчу кваліфікації на Євро-2024

У понеділок, 20 листопада, збірна України зіграла із командою Італії у рамках кваліфікації чемпіонату Європи-2024.

Матч десятого туру відбору відбувся  у німецькому Леверкузені на стадіоні «БайАрена»

Поєдинок розпочався досить активно.

Уже на 2 хвилині італійці здійснили небезпечний контрвипад. До ударів по воротах справа не дійшла. Після цього українці перехопили м'яч. «Синьо-жовті» намагалися організувати свою атаку, але Довбику не вдалось втекти від суперника.

Перший удар від українців був на 5 хвилині. Циганков отримав м'яч на половині суперників. Вінгер пробив по воротах Доннарумми. Голкіпер легко забрав м'яч до рук.

Ще один небезпечний момент біля українських воріт був на 7 хвилині. К'єза пробив з лінії воротарського майданчика після розіграшу кутового. М'яч пролетів вище воріт.

На 7 хвилині Бонджордно програв боротьбу Довбику. Італієць збив українського нападника на фланзі. Після чого «синьо-жовті» отримали право на штрафний. Циганков влучно пробив по воротах, але  Доннарумма врятував команду від гола.

На 12 хвилині поєдинку Мудрик пройшов флангом та виконав подачу у штрафний майданчик. Проте ніхто з партнерів не встиг на неї відгукнутися.

Через кілька хвилин свій момент мав Судаков. Півзахисник відмінно пробив з лінії штрафного, проте голкіпер «Скуадра Адзурри» парирував цей удар. Майже відразу італійці відповіли ударом з-за меж штрафного майданчику. Барелла сильно пробив, але Трубін перевів м'яч на кутовий. Після стандарту Распадорі головою пробив вище поперечини воріт.

«Лазурові» на деякий час заволоділи ініціативою Вони домінували у контролі м'яча та створювали небезпечні моменти. Спочатку Забарний заблокував потенційно небезпечний удар Распадорі з досить близької відстані. Пізніше Миколенко вдало зіграв у відборі проти Фраттезі. Захисник «Евертона» вибив м'яч на кутовий.

На 29 хвилині Трубін виконав фантастичний сейф. Воротар врятував Україну від пропущеного голу після удару Фраттезі

Через кілька хвилин в Італії був ще один гольовий момент. Кʼєза небезпечно прострілив з лівого флангу, однак Распадорі не встиг до м'яча. Миколенко вибив на кутовий.

Протягом тривалого часу «лазурові» значно переважали у володінні м'ячем.

На 37 хвилині «синьо-жовтим» вдалось трохи відвести гру від своїх воріт. Судаков виконав мʼякий навіс у центр штрафного майданчика на Циганкова, але захисник «Скуадра Адзурри», вигравши верхню боротьбу, вибив м'яч. 

Згодом Конопля прострілив з правого флангу, проте в штрафному майданчику італійської збірної не було нікого з українців.

Наприкінці першого тайму Італія атакувала великими силами. На 42 хвилині К'єза взяв гру на себе і створив ще один небезпечний момент. Вінгер увірвався у штрафний майданчик, проте йому не вдалось обіграти український захист. Мʼяч вибили. Після цього Барелла потужно пробив з лінії штрафного, та Сватку вдалось заблокувати удар корпусом. 

На 44 хвилині в українців була потенційно гарна нагода. Судаков здійснив класний відбір на половині поля Італії та небезпечно пасував у штрафний майданчик. Проте ні Довбик, ні Мудрик не змогли дотягнутися до мʼяча. 

На 47 хвилині Дімарко завдав потужного удару здалеку. Удар вдалось перевести на кутовий. Потім момент був у Скамакки. Італієць пробивав з близької відстані, однак не влучив ворота. Окрім того, форвард перебував у положенні «поза грою».

«Лазурові» активно йшли вперед, в той час українці захищалися всією командою.

На 51 хвилині українці вибігали в непогану контратаку. Проте простріл з флангу від Коноплі у штрафний майданчик італійців вийшов невдалим. Згодом «синьо-жовті» намагалися організувати ще одну атаку. Проте Судакову не вдалося прийняти скидку від Циганкова.

На 57 хвилині Мудрик намагався прорватися флангом. Та все ж не зумів пройти суперників. Після цього на удар наважився Циганков. Вінгер «Жирони» прострілював з гострого кута, але Доннарумма перехопив м'яч. Трубін вдало зіграв на виході, перехопивши передачу на хід Фраттезі.

На 58 хвилині К'єза пробивав з-за меж штрафного. М'яч пройшов повз ворота. За кілька хвилин удару завдавав Скамакка - вище воріт.  На 64 хвилині Трубін вдало зіграв на виході. Голкіпер «Бенфіки» перехопив передачу на хід Фраттезі.

На 65 хвилині небезпечний момент був у збірної України. Мудрик пробив з гострого кута, проте голкіпер парирував цей удар.

Згодом красиву комбінацію розіграли Довбик та Циганков, але м'яч з рикошетом від захисника покотився до рук Донарумми.

На 74 хвилині Мудрик невдало пробив з непоганої позиції перед штрафним майданчиком. Італійці одразу ж відповіли власним моментом. Кʼєза прострілив з лівого флангу на Скамакку. Гравець «лазурових» не зміг виграти боротьбу в Сватка.

На 78 хвилині Циганков заробив штрафний для збірної України. Степаненко виконав після подачі Мудрика. Проте його заблокував суперник.

На 89 хвилині Судаков потужно пробив здалеку. Доннарумма спокійно забрав м'яч.

Через декілька хвилин українці здійснили ще одну атаку. Мудрик впав у штрафному майданчику Італії після контакту захисником «Скуадра Адзурри». Проте рефері не призначив пенальті.

Матч завершився з рахунком 0:0. 

Це був вирішальний матч у боротьбі за вихід на Євро-2024. Для потрапляння на чемпіонат Європи підопічним Реброва потрібна була перемога, а італійцям було достатньо нічиєї.

У підсумку Україна з 14 очками посіла третю сходинку в групі С.

Україна-Італія: результат та огляд вирішального матчу кваліфікації на Євро-2024

Отже, наша збірна не проходить напряму на континентальну першість. «Синьо-жовті» зіграють в плей-оф навесні 2024 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Бундесліга

16-річний футболіст з Луцька став чемпіоном Німеччини

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду

Майже 61 мільярд доларів: палата представників США проголосувала за військову допомогу Україні

Майже 61 мільярд доларів: палата представників США проголосувала за військову допомогу Україні

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: іноземна молодь налагоджувала «міжнародні відносини» з окупантами

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: іноземна молодь налагоджувала «міжнародні відносини» з окупантами

Погода

Різке похолодання на Волині: коли знову повернеться тепло

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію

УПЛ Минай

Отримав ігрову практику: футболіст з Волині подорожчав у десять разів