В «Укренерго» зробили нову заяву про вимкнення світла взимку

відключення світла в Україні

Впродовж зими в Україні будуть працювати усі 9 атомних енергоблоків. Також для зменшення дефіциту в енергосистемі можуть збільшити імпорт електроенергії з Європи.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко та голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький

«У нас є терміни чіткі ремонтної кампанії. Те, що вдається ці терміни посунути шляхом скорочення, це дуже позитивно впливає на енергосистему. Ми працюємо для того, щоб протягом зими усі 9 блоків на підконтрольній території України були в мережі. Воно так й буде, тому що попередні усі зими так й проходили», - зазначив Галущенко.

Міністр зазначив, що частину ремонтних робіт вдається завершити раніше встановлених термінів завдяки зусиллям спеціалістів. Це сприяє значному поліпшенню ситуації в енергетичній системі. За його словами, наразі атомні електростанції забезпечують більше половини загального споживання електроенергії в Україні.

 «На сьогодні навіть без Запорізької атомної станції в системі атомна енергетика виробляє більше половини всієї електроенергії країни. Умовно - кожна друга лампочка світиться завдяки електроенергії, виробленій «Енергоатомом», - наголосив Галущенко.

Читайте також:

Можливо зацікавить