Великдень 2024: що треба встигнути посадити та посіяти на городі до свята

Великдень город

У 2024 році Великдень в Україні християни східного обряду святкуватимуть 5 травня. Це одне з найважливіших християнських свят, яке відзначає Воскресіння Ісуса Христа.

Як пише НВ, городники, які мріють про розкішний врожай мають поспішити з висадженням у відкритий ґрунт деяких овочів та кущів. Адже за народними повір'ями, деякі з них не можна висаджувати після Воскресіння Христового 2024.

Великодній період українці проводять з особливою урочистістю. Це час спільних молитов, святкового столу, освячення пасок та інших пасхальних символів. У багатьох родинах та церковних громадах проводяться святкові богослужіння, які привертають велику кількість вірян. Ця велика релігійна подія об'єднує людей незалежно від їхньої віросповіді, адже вона має глибокі історичні корені і є символом духовної віднови та переродження. До початку свята українці намагаються вже посадити або посіяти деякі культури у себе на городі чи в саду, щоб забезпечити їм найбільш комфортні умови проростання.

Що не можна садити в саду та на городі після Великодня 2024

До Великодня вже мають бути посаджені деякі кущі, щоб вони могли адаптуватися до нового місця до настання осені. Наприклад, до травня треба посадити аґрус, малину, порічки та смородину.

Якщо мова йде про овочі, то після Великодня не рекомендується сіяти горох, моркву, патисони, гарбузи та кабачки. Вважається, що ці овочі після Великодня можуть погано прижитися.

Крім того, після Воскресіння не можна сіяти зелень, салат та редиску у відкритий ґрунт. Але якщо вже є розсада, то її можна пересаджувати на грядки. За повір'ями, якщо ці рослини садити після Великодня, вони можуть не добре укорінятися та погано рости.

Не забувайте про розсаду капусти — пекінської, брюссельської, цвітної та білоголової - яку слід посадити до кінця квітня. У разі прогнозованого похолодання грядки краще накрити плівкою. Є думка, що якщо починати садити капусту після Великодня, то вона може мати проблеми зі зростанням та урожайністю.

Деякі городники також рекомендують не саджати картоплю після Великодня. Вважається, що якщо садити картоплю після цього свята, то вона буде маленькою та неурожайною

Важливо пам’ятати, що догляд за рослинами та дотримання агротехнічних вимог є ключовими для успішного вирощування рослин

Читайте також:

Можливо зацікавить