Великі навантаження та триповерхові мати Кварцяного: ексгравець луцької «Волині» пригадав методи виховання ледачих зірок

Великі навантаження та триповерхові мати Кварцяного: ексгравець луцької «Волині» пригадав методи виховання ледачих зірок

Ексгравець «Волині» Віталій Полянський розповів, що найбільше запам'яталося від перебування в Луцьку та поділився спогадами про легендарного тренера Віталія Кварцяного.

Про це він розказав у інтерв'ю Українському футболу.

Полянський зазначив, що в нього залишились хороші спогади. Адже була хороша команда. Також йому подобалось те, що багато лучан ходило на футбол, кожен матч - повний стадіон.

Ексгравець «Волині» зазначив, що Кварцяний - дуже хороший тренер.

«Люди, які його близько не знають, сміються з його висловлювань та надлишкової емоційності. Повчальний тренувальний процес. Те, що він кричить і матюкається – специфіка роботи. Є люди, які тримають емоції при собі, не показують назовні, а потім тихо прибирають людину з команди.

Кварцяний міг накричати, обкласти триповерховими матюками, але він добре знав стелю можливостей. Він збирав команду і говорив: «Я з тебе зроблю гравця збірної». «Ти будеш найкращим бомбардиром Першої ліги». Його потрібно зрозуміти і прийняти, якщо ти хочеш в нього грати», - каже футболіст.

Також він поділився, як Кварцяному вдавалося витискати максимум з тих же Кінаша, Рамона, Алозі, які поза полем могли собі зайвого дозволити.

«Кварцяний міг зупинити тренування і по 10 разів пояснювати, як потрібно діяти при розіграші або інших ситуаціях. Великі навантаження на зборах. Коли я розповідаю молодим футболістам вони не вірять, що ми могли тренуватися тричі на день.

На зборах в Ялті ми прокидалися о 06:15 ранку, бігли по Сонячній стежці. Потім об 11 ранку і о шостій вечора. За рахунок характеру, великих навантажень, прогресу футболістів, Волинь тримала високий рівень. Віталій Володимирович завжди казав: «якщо вами хтось зацікавиться, я сам буду дзвонити і пропонувати вас. Головне, щоб ви грали і показували результат», - пригадує ексгравець луцького клубу.

У «Волині» Полянський зіграв не так багато. Він розповів, чому не вдалося затриматися в команді.

Великі навантаження та триповерхові мати Кварцяного: ексгравець луцької «Волині» пригадав методи виховання ледачих зірок

«Я поїхав із «Волинню» на збори. Приїхало багато новачків. На тренуваннях і контрольних матчах на моїй позиції три людини і я бачив, що Кварцяний їх награє. Два тижні на зборах потренувався ‒ подзвонив Марущак і запропонував перейти у Фенікс-Іллічівець.

Зважаючи на те, що мені не довіряють, я вирішив поговорити з Кварцяним про своє майбутнє. У цій розмові він сказав: «Віталік, якщо тобі є куди йти – йди». Мені не дуже це сподобалося, якщо чесно. Невідомо, як би склалося, якби я залишився доводити. Я пішов шляхом меншого опору. Зібрав сумки і переїхав у Калініне», - говорить спортсмен.

Читайте також:

Можливо зацікавить

день народження

На двох - 188 років: довгожительки з Волині відсвяткували день народження

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу
відео
фото

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу

малина

Завжди велика та солодка малина: чим волинянам підживлювати ягоди в травні

війна нагорода

Загинув унаслідок штурму противника: матері Героя з Волині вручили посмертну нагороду

втрати

Загинув унаслідок вибухової травми: на Волині прощатимуться із бойовим медиком Артемом Рудим

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: на Донеччині загинув молодий Герой з Волині Сергій Касьян

втрати війна

Після початку вторгнення знову став на захист України: обірвалось життя Героя з Волині Анатолія Оніщука

втрати

Не судилося стати дідусем: захисник з Волині отримав смертельне поранення, перебуваючи на бойових позиціях

ПЦУ

Священник УПЦ МП не пускав людей в церкву: на Волині громада вперше відзначила престольне свято у складі ПЦУ