Відміна золотих і срібних медалей в українських школах: позиція керівника департаменту освіти Луцької міської ради

Відміна золотих і срібних медалей в українських школах: позиція керівника департаменту освіти Луцької міської ради

Керівник Департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар висловив занепокоєння щодо рекомендацій Верховної Ради України про відміну золотих і срібних медалей в українських школах. За його словами, така зміна може негативно вплинути на мотивацію учнів до навчання та знизити рівень їхнього інтересу до досягнень у сфері освіти.

Про це головний освітянин міста сказав у коментарі журналістам ВСН.

Золоті і срібні медалі завжди були символом визнання наполегливої праці, академічних успіхів і дисципліни учнів. Вони не лише підкреслюють досягнення школярів, але й мотивують інших прагнути досягти високих результатів. Нагорода у вигляді медалі є важливим стимулом для тих, хто прагне вдосконалюватися та досягати максимальних результатів у навчанні.

«Я ставлюсь до такої ініціативи негативно. Мотивація для навчання для дитини залишалася золота медаль. Якщо така буде ситуація, то мотивації ніякої не буде. Знівелювали золоту і срібну медалі при вступі у вищі заклади освіти. А якщо ще й таке рішення приймуть, то незрозуміло що буде мотиватором для нашого учня. Ми маємо дбати за якість освітніх послуг», - підкреслив Віталій Бондар

На думку багатьох освітян, відмова від такої системи визнання може призвести до зниження мотивації у старшокласників. Для багатьох учнів медалі були конкретною метою, до якої вони прагнули. Відсутність цієї цілі може викликати почуття несправедливості, а також зменшити бажання учнів старанно працювати.

Також педагоги кажуть, що без відповідних нагород, таких як медалі, слід знайти інші способи мотивування учнів. Можна впроваджувати нові системи заохочення, які б враховували не лише академічні досягнення, але й особисті якості, соціальні досягнення та участь у громадському житті.

Однак медалі є традиційною і перевіреною формою визнання успіхів учнів, яка добре працювала в українській школі протягом багатьох років. І тому відміна цих відзнак без належного заміщення може завдати більше шкоди, ніж користі.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить