Відомі футболісти з Волині оцінили шанси збірної України у матчі за вихід на Євро-2024

Федецький Михалик збірна футбол Євро Боснія і Герцеговина

Відомі футболісти з Волині Артем Федецький та Тарас Михалик поділилися своїми очікуваннями від поєдинку проти Боснії та Герцеговини в рамках плей-оф кваліфікації відбору на Євро-2024.

Федецький зазначив, що бачить стимул для футболістів, пише Інформатор.

«Тимчик - це вже гравець, який мав досвід виступів за збірну. А для Гуцуляка це може бути дебют за національну команду. Він має показувати, що у нього є потенціал, він може показувати футбол високого рівня. Він має стимул довести свій клас.

Якщо він буде стабільно показувати футбол виского рівня, то у нього буде більше шансів опинитися на полі. А виклик до збірної - це завжди показник того, як ти викладаєшся у клубі. Особисто для мене, коли я був гравцем, для мене виклик до національної збірної, то було найбільшим досягненням у кар'єрі. Тому все залежить від них.

Якщо зараз їх перевели з резервного списку до основної обойми, то це найкращий шанс проявити себе. Ребров добре знає його можливості, як і усіх інших гравців. Тому тренерський штаб матиме приємний головний біль щодо вибору футболістів на цей матч. Зокрема, на центр поля та на ворота. Усі гравці перебувають у класному тонусі. Тому чекаємо на позитивний результат для нас», - розповів Артем Федецький.

За словами Федецького, сьогодні збірна України має склад високого рівня. Завдяки індивідуальним якостям гравців можна здобути позитивного результату над Боснією та Герцеговиною, пише Інформатор.

«На шанси збірної України у протистоянні із Боснією дивлюся позитивно. А як може бути інакше? Зібрався пристойний склад, дай Бог, щоб Зіна швидше форму набрав. Він професіональний футболіст, тим паче, в «Арсеналі» добре знають, як відновлюватися після травм. А якщо подивитися на нашу ланку воротарів, то це просто топ-рівень. Так само можна сказати про лінію півзахисту, на даний момент це круто. У Реброва є хороший вибір футболістів. Усі знаходяться у більш-менш однаковій фізичній формі. Тому будемо вболівати за нашу збірну та віримо у позитивний результат», - говорить волинянин.

Колишній гравець національної збірної України Тарас Михалик в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від протистояння в Зениці:

– Попереду в підопічних Сергія Реброва два суперфінали: 21 березня – з боснійцями і 26 березня – з переможцем пари Ізраїль – Ісландія. Вірю, що нашій збірній вдасться зняти, нарешті, прокляття стикових матчів, яке перешкоджало їй потрапляти на престижні футбольні форуми.

– Пригадується, свого часу й Вам доводилося брати участь в таких поєдинках.

– На жаль, є в мене такий невдалий досвід. Було це в 2009 році, коли сперечалися в додаткових матчах з греками за поїздку на чемпіонат світу 2010. Проте тоді серія була з двох поєдинків, а зараз, уточнюю, нас чекають два суперфінали.

– В чому складність таких протистоянь на виліт?

– Повинна бути максимальна концентрація. Одна помилка може звести нанівець увесь відбірний цикл. Всі мають бути готові продемонструвати свої найкращі якості. Цього, мабуть, нам не вдалося в повторному матчі з греками в Донецьку.

– А те, що матч відбудеться в Зениці, буде вагомим «козирем» боснійців?

– Не думаю. По-перше, там будуть й наші уболівальники. По-друге, через воєнний стан українська збірна змушена й домашні поєдинки проводити за кордоном.Тому вже адаптована до будь-яких обставин. А підтримка фанами суперника тільки буде служити додатковою мотивацією зіграти через не можу. Як на мене, в Зениці все залежатиме, передусім, від підопічних Сергія Реброва.

– Що ви маєте на увазі?

– В Зениці треба буде діяти з таким настроєм, як в останніх матчах з італійцями, англійцями. Наші хлопці продемонстрували, що й з топ-збірними можуть грати на рівних. При всій повазі до боснійської збірної, в складі якої є сильні футболісти, все ж, клас українців – вищий. Тим паче, що в них дуже кваліфікований і авторитетний керманич – Сергій Ребров.

– Тішить, що Боснія і Герцеговина – зручний для українців суперник, про що свідчить статистика. Але треба забивати голи, а з цим в нашого бомбардира Артема Довбика останнім часом серйозні проблеми.

– Я дивився всі телетрансляції календарних лютневих і березневих матчів за участю іспанської «Жирони», де Довбик не забивав. Звичайно, прикро. Та головне, що в кожному поєдинку в Артема були гольові моменти. В одному епізоді він схибив з близької відстані, в іншому, якоїсь дещиці забракло, аби замкнути флангову передачу, в третьому – на висоті виявився воротар візаві.

Але, переконаний, вітчизняні шанувальники футболу пробачать Довбику цю іспанську гольову засуху, якщо він в Зениці заб'є, а ще краще-оформить дубль. Я вірю в Довбика, вірю в те, що в нашої збірної все буде гаразд.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях
фото

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО
відео

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади про молоду Героїню з Волині