Відпочивальники обурюються високими цінами на Світязі

Відпочивальники обурюються високими цінами на Світязі

На Волині пляжний сезон - у розпалі. Тож щовихідних у напрямку від Любомля до Шацька чималі затори із машин. Водіям, яким не пощастило, доводиться долати відстань у три десятки кілометрів від Любомля до Шацька кілька годин. Однак такі незручності не лякають, адже попереду – такий бажаний відпочинок. Від світязької води зі сріблом, чистого повітря, поліської природи люди у захваті. А от цінами та сервісом задоволені аж ніяк не всі.

Про це пише ІА «Волинські новини».

«Ми приїхали з півдня, – каже Ірина, керівниця туристичної агенції. – Перед тим кілька днів подорожували Волинню, нам все сподобалось. Завчасно домовилися з відомим місцевим гідом про екскурсію і узгодили ціну. Коли вже були в дорозі, він заявив, що його послуги коштують не 600, а 1000 гривень. Спробували у Шацьку домовитись про комплексний обід для туристів, нам сказали, що це коштує 350 гривень. Чому так, адже у Луцьку, Рівному та Дубні нас годували за вдвічі меншу суму? Тут що, м’ясо настільки дорожче?»

Журналістка Тетяна з Києва приїхала на відпочинок з трьома дітьми. Розповідає, що шукала житло через соцмережі. Їй пощастило, адже зупинилась у хороших людей за 500 гривень на добу. Перебрала, розповідає, багато варіантів.

«Спочатку знайшла житло з прийнятною ціною за 800 гривень, – каже пані Тетяна. – Вже почала збирати речі, коли його власниця перетелефонувала і сказала, що хоче з нас на 400 гривень більше! Звісно, я відмовилась. Виручили знайомі – дали номер господині, у якої вони зупинялися кілька років тому. З погодою нам не поталанило: два дні йшов дощ. Аби не сидіти в кімнаті, вирішили з’їсти піцу в місцевому кафе. Коли нам принесли рахунок, не повірила очам. Виявляється, ми проїли 460 гривень!» 

Відпочивальники обурюються високими цінами на Світязі
 З Оленою та Світланою з Запоріжжя ми зустрілись на пляжі. Дівчата розповіли, що приїхали на тиждень. Спеціально взяли відпустку.

«Ми раніше тут ніколи не були, бо їздили відпочивати неподалік у Кирилівку, – розповідають туристки. – Тепер море у нас вкрали рашисти. Нам до вподоби Світязь, а головне – тут не чути сирен і звуків вибухів. Місцеві пончики нам припали до смаку. І 35 гривень таки є за що заплатити: вони великі, начинки достатньо. А головне – у кожен смаколик вкладено стільки праці! Самі господині, тому добре це знаємо. А от 50 гривень за варений качан кукурудзи – то занадто! Продавці що, у Нідерланди їздили по насіння? Так само і 1000 гривень за кілограм копченого вугра – задорого». 

Відпочивальники обурюються високими цінами на СвітязіВідпочивальники обурюються високими цінами на Світязі
 Зустріли ми тут і молоду пару з Луцька. Вони були без настрою, збиралися додому, бо не порозумілися з господарем.

«Ми з чоловіком винайняли у селі Світязь будинок, – розповідає молода жінка, яка назвалася Вікторією. – Заплатили за дві ночі 1800 гривень. Господар приходив по кілька разів на день нас контролювати. Коли побачив знайомих, яких ми зустріли на пляжі і запросили у номер випити по келиху пива, наробив крику. Пропонували доплатити – отримали відмову. Повірте, ми не робили нічого забороненого. Це така світязька «гостинність» за наші гроші?»  А туристи з Кривого Рогу, з якими ми познайомилися на залізничному вокзалі Ковеля, стверджують, що їх все влаштовує.

«На кожному курорті є свої плюси і мінуси, – переконує Олена, керівниця групи. – Ми не один рік подорожуємо і це добре знаємо. Нам особисто Шацькі озера сподобались. Особливо запам’ятався сплав на байдарках. Це було просто неймовірно! Війна навчила нас цінувати те, що маємо. Обов’язково приїдемо сюди ще!»

Людмила ПРИЙМАЧУК

Читайте також:

Можливо зацікавить