Випала нелегка доля навчатися у час війни: випускникам Волинського національного університету вручили дипломи. Фото

Випала нелегка доля навчатися у час війни: випускникам Волинського національного університету вручили дипломи. Фото

У стінах Замку Любарта в Луцьку вручили дипломи про здобуття вищої світи для майже півтори тисячі випускників Волинського національного університету імені Лесі Українки. До омріяного документа студенти йшли чотири роки, а отримали у 30-річчя створення Волинського державного університету імені Лесі Українки.

Урочисте вручення дипломів відбулося в історичних стінах Замку Любарта в неділю, 16 липня, пишуть Волинські новини.

Першим привітав випускників із приємною миттю митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Ви нарешті отримаєте папір, складений вдвоє, адже слово «диплом» саме так і перекладається. З цього місця, де ви стоїте, є дві дороги: перша – наукова, тобто вступ у магістратуру, друга – на вінчання в храм. Хай яку ви оберете, нехай вона буде для вас щасливою у нашій Україні», – побажав владика.

Випала нелегка доля навчатися у час війни: випускникам Волинського національного університету вручили дипломи. Фото

Не обійшлося дійство і без привітання ректора ВНУ Анатолія Цьося, який розповів про успіхи університету в нелегкий час. Він також пригадав, що 16 липня 1993 року було підписано указ президента про створення Волинського державного університету імені Лесі Українки, що дозволило суттєво поліпшити освіту на території заходу України.

«Шановні випускники, ви закінчили направду чудовий заклад освіти. Ви отримали найкращу освіту, ви самі є найкращими, адже залишилися в Україні, будете працювати для її блага, розвитку та майбутньої перемоги. Для цього ви маєте необхідні знання, вміння та компетенції. Вам випала нелегка доля навчатися в період московської агресії. Я вам щиро дякую, що з перших днів війни ви обрали активну громадянську позицію, допомагаючи нашим військовим. Тільки разом ми можемо перемогти», – наголосив Анатолій Цьось.

Випала нелегка доля навчатися у час війни: випускникам Волинського національного університету вручили дипломи. ФотоВипала нелегка доля навчатися у час війни: випускникам Волинського національного університету вручили дипломи. ФотоВипала нелегка доля навчатися у час війни: випускникам Волинського національного університету вручили дипломи. Фото

Після вітальних слів дійство продовжилося концертною програмою. 

А найурочистіша мить настала наприкінці свята, коли випускники Лесиного університету нарешті отримали омріяні дипломи, до яких вони йшли чотири роки.

 

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Читайте також:

Можливо зацікавить