Витягував з-під куль товаришів, але своє життя не врятував: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

петиція військовий

27-річному захиснику з Волині Андрію Чубу просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Ольга Новосад.

Старший солдат Чуб Андрій Миколайович більше 7 років мужньо захищав свій народ в лавах ЗСУ.

Воїн народився 17 березня 1996 року в с. Новий Загорів Волинської області. Андрій був відважним, сильним, хоробрим, рішучим воїном, який понад усе любив свою Батьківщину.

Захисник завжди був на позитиві, заспокоював рідних, ніколи не казав, що йому важко. Побратими завжди гарно відгукувались про Андрія. Неодноразово рятував з-під куль своїх товаришів по службі, але, на жаль, не врятував своє життя.

12.05.2016 року був призваний до строкової служби у військову частину В4264 (навчальний центр). Проходячи строкову службу Андрій 07.06.2016р. підписав контракт з військовою частиною А4680. Приймав участь в операції об’єднаних сил для здійснення забезпечення національної безпеки і оборони відсічі і стримування збройної агресії Росії на території Луганської та Донецької областей.

З 07.09.2016р. по 22.11.2017р. – водій у військовій частині А4680.

22.11.2017р. – 06.09.2019р. – водій-заправник автомобільного відділення взводу забезпечення зенітно-ракетного артилерійського дивізіону ( 24 окрема механізована бригада ім. Короля Данила).

З 29.10.2020р. по 31.05.2022р. – водій-заправник автомобільного взводу підвозу пального та мастильних матеріалів групи матеріального забезпечення 24 окрема механізована бригада ім. Короля Данила). Залучався і брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Росії проти України у Запорізькій, Миколаївській, Донецькій та Луганській областях.

31.05.2022 – 22.06.2023р. – старший водій автомобільного взводу підвозу боєприпасів роти забезпечення боєприпасами батальйону матеріального забезпечення (24 окрема механізована бригада ім. Короля Данила) військової частини А0998.

22.06.2023р. – 21.09.2023р. – номер обслуги кулеметного взводу механізованого батальйону (24 окрема механізована бригада ім. Короля Данила)

З 21.09.2023р. до дня загибелі – командир відділення кулеметного взводу механізованого батальйону (24 окрема механізована бригада ім. Короля Данила).

9 січня 2024 року в районі населеного пункту Щербинівка Донецької області під час обстрілу противником з РСЗВ БМ-21 «Град» по району зосередження особового складу військової частини в якій проходив військову службу старший солдат Чуб Андрій Миколайович, останній отримав поранення, несумісні з життям внаслідок дії ударної хвилі і ураження осколками. В цей день обірвалося життя хороброго, мужнього, завзятого воїна України. Андрій віддав своє життя за Батьківщину. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

Василь Максимюк, день народження, Волинь

27 квітня: хто з волинян святкує День народження

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

VOLYNPRYRODRESURS

КП «Волиньприродресурс»: відповідальний підхід до видобутку та охорони довкілля

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським