Війна забрала у батьків єдиного сина, якому було лише 22: спомин про молодого Героя з Луцького району

Війна забрала життя 22-річного Героя з Луцького району

Старший лейтенант, командир гранатометного взводу роти вогневої підтримки Віталій Юрійович Сидорчук загинув 19 квітня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу населеного пункту Солодке Мар’їнського району Донецької області. Війна забрала у батьків єдиного сина, якому було лише 22...

Великдень 2022 року для жителів Рожищенської громади був оповитий болем і смутком. В день найвеличнішого християнського свята земляки прощалися з загиблим захисником України Віталієм Юрійовичем Сидорчуком з Дубища. Історію Героя розповіли у Рожищенській міській раді.

Мало років відміряла доля молодому Героєві, але він прожив їх гідно і може бути прикладом щирого українця та мужнього захисника України для багатьох з нас.

Народився Віталій Сидорчук 4 вересня 1999 року в м. Рожище. У 2006 році пішов в перший клас Володимир-Волинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, у цьому місті служив його тато-військовий.

Згодом сім'я переїхала у селище Дубище, де продовжив навчання у місцевій школі юний та допитливий Віталій Сидорчук.

З 2011 року, у середніх та старших класах, загиблий Герой здобував знання в Рожищенській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3.

«Віталій Сидорчук був хорошим учнем. Товариський, ініціативний, він завжди мав власну думку і ніколи не боявся її висловлювати. Врівноважений, завжди на позитиві, умів гуртувати навколо себе однокласників. На відміну від інших, він ще в десятому класі твердо знав, що буде військовим. Напевно, за прикладом тата», - згадує про свого колишнього учня класний керівник Людмила Кошман.

І хоч рідні пропонували Віталієві обрати іншу професію, цивільну, хлопець був непохитним і досягнув свого - у 2017 році вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет бойового застосування військ.

18 червня 2021 року Віталієві Сидорчуку присвоїли військове звання «лейтенант» та призначили на посаду командира гранатометного взводу роти вогневої підтримки однієї з військових частин.

З вересня 2021 року наш земляк вибув у зону виконання бойових завдань, де і зустрів повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Молодий командир користувався авторитетом серед старших побратимів, бо умів приймати виважені та справедливі рішення, вболівав за своїх підлеглих.

Він ніколи не ховався за чиїсь спини, мужньо боровся з ворогом.

За сумлінну військову службу 1 березня 2022 року молодому захиснику України присвоїли чергове військове звання «старший лейтенант».

7 березня 2022 року у важкому протистоянні з ворогом Віталій Сидорчук отримав осколкове поранення.

Було лікування в госпіталі, зустріч з рідними. А 21 березня військовий повернувся у стрій, до побратимів. І знову обстріли, бойові завдання, ворожі засідки.

Життя старшого лейтенанта, командира гранатометного взводу роти вогневої підтримки Віталія Сидорчука обірвалося внаслідок артилерійського обстрілу населеного пункту Солодке Волноваського р-ну Донецької області 19 квітня 2022 року.

23 квітня Віталій Сидорчук «на щиті» повернувся на малу батьківщину, де земляки зустрічали Героя, стоячи на колінах. 24 квітня загиблого захисника України поховали з усіма військовими почестями у селищі Дубище.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Вижив у страшній пожежі, але загинув на війні: Герою з Волині навіки 31 рік
історії війни

Вижив у страшній пожежі, але загинув на війні: Герою з Волині навіки 31 рік

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім

поховання військового
фото

Тяжка хвороба обірвала життя: на Волині попрощались з Героєм Василем Майструком

війна на щиті

Життя обірвалося внаслідок поранення: на Волинь востаннє повернеться молодий Герой Михайло Рудь

Загиблого Героя Сергія Шершня з Волині нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Загиблого Героя Сергія Шершня з Волині нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня