ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

Волинський національний університет імені Лесі Українки та КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» підписали двосторонню угоду про співпрацю.

В урочистому заході, що відбувся у середу, 10 квітня, взяли участь ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось та керівниця КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Любов Яковчук.

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

Як розповів журналістам ВСН Анатолій Цьось, підписання угоди про співпрацю відбулося в рамках підготовки університету до ліцензування спеціальності «Стоматологія».

«Ця співпраця принесе багато користі. Університет працює із стейкхолдерами, залучає практиків до освітнього процесу. Надзвичайно приємно, що університет розвивається, цей факультет розвивається. Ми вже підготували всі документи на ліцензування стоматології. Ще не маючи офіційного дозволу, вже маємо установки (стоматологічні, - ред.) для того, щоб проводити практичні заняття, маємо прекрасні муляжі, прекрасний медичний факультет.

А отже я гарантую, що ми забезпечимо належну якість освіти. Сьогодні ми підписали договір про співпрацю зі стоматолочною поліклінікою, з одного боку нам це дозволяє залучати практиків до освітнього процесу, а з іншого боку - це є база практик для наших студентів. Разом ми зробимо все, аби наші студенти отримали якісну належну освіту», - сказав ректор.

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

За його словами, ідея відкрити спеціальність «Стоматологія» виникла три з половиною роки тому.  Такі спеціалісти на Волині надзвичайно потрібні, адже їх наразі не вистачає. Про це свідчать черги до стоматологів як державних так і приватних установ.

«Ми подаємо ліцензію на те, щоб отримати цьогоріч дві групи у межах 50 людей. Думаю, на початках ми наберемо одну групу, це 25 людей», - резюмував Анатолій Цьось.

Як акцентувала Любов Яковчук, для Луцька підписання цієї угоди - це дуже велика перспектива.

«Ми розвиваємося і дуже приємно, що в нашому місті буде випускатися стоматфакультет на базі нашого університету. Це великий крок для наших студентів, для батьків, які не будуть відправляти своїх дітей вчитися у інші міста та області.

Вважаю, що наша співпраця принесе чимало здобутків та успіхів в майбутньому», - сказала посадовиця.

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

За словами медикині, навчання на практиці можуть здійснювати лікарі луцької стоматполіклініки, які будуть формувати викладацький склад. На базі університету буде розвиватися і дитяча стоматологія, і ортопедична, і хірургічна та терапевтична, а в майбутньому - і ортодонтична стоматологія.

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

«Ми підписали сьогодні угоду з Луцької стоматологічної поліклінікою, сподіваємося, що практична підготовка буде відбуватися не лише на базі університету, але й на базі тих клінік, з якими ми співпрацюємо. На цьому не зупиняємося. Для того, щоб ліцензувати спеціальність, є всі підстави.

У нас є підготовлені документи, у нашому штаті є п'ять стоматологів – це й доктори наук і кандидати наук, практикуючі лікарі. За формальними ознаками ми відповідаємо ліцензійним умовам. Дуже сподіваємося, що в липні ми вже отримаємо ліцензію і оголосимо набір на спеціальність «Стоматологія», - підсумував декан медичного факультету ВНУ імені Лесі Українки Андрій Поручинський.

ВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. ФотоВНУ підписав угоду про співпрацю з Луцькою міською стоматполіклінікою. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить