Волинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтам

Волинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтам

Львівські трансплантологи спільно з лікарями Нововолинської центральної міської лікарні провели трансплантації нирок двом пацієнтам – 52-річній мешканці Мукачева і 48-річному жителю Волині.

Під час трансплантації лунали сирени, були повідомлення про вибухи на заході України, але лікарі продовжували рятувати життя, повідомили на сторінці Нововолинської ЦМЛ у Фейсбуці.

Донором органів для двох пацієнтів встала 64-річна мешканка Нововолинська, яку у непритомному стані госпіталізували у Нововолинську ЦМЛ. Лікарі діагностували у неї геморагічний інсульт. Вибратися з цього стану пацієнтка не змогла, лікарі констатували смерть мозку і рідні дали дозвіл на забір органів.

Нирки у спеціальному боксі доставили в одну із лікарень Львова, де і провели їх пересадку двом пацієнтам, власні нирки яких не працювали.

«Мешканка Нововолинська змогла врятувати життя 52-річній жінці з Мукачева та 48-річному чоловіку з Волині. Відтепер вони мають змогу повноцінно жити. Медики працювали під звуки сирен та повідомлення про вибухи на заході України. Доки російські окупанти забирають життя, лікарі продовжують їх рятувати», – сказано у повідомленні.

Волинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтамВолинські та львівські лікарі пересадили нирки двом пацієнтам

Можливо зацікавить