Волинянка отримала 250 тисяч гривень гранту і відкрила заклад

Волинянка отримала 250 тисяч гривень гранту і відкрила заклад

Горохівчанка Світлана Громада мала велике бажання відкрити власну справу з організації послуг кейтерингу – виготовлення страв для фуршетів та бенкетів, а також організація виїзного обслуговування.

Основною перевагою своєї бізнес-ідеї вважала відсутність конкуренції у сфері таких послуг на території Горохівської ТГ, - пишуть на сторінці Горохівського управління Луцької філії Волинського ОЦЗ. 

Світлана стежила за тенденціями в харчовій індустрії, хотіла створювати такі страви, які б вражали не лише смаковими, а й естетичними властивостями з креативними прикрасами та інноваційними кулінарними підходами в приготуванні. Так, у січні 2024 року підприємиця написала успішний бізнес-план, захистила його перед комісією центру зайнятості та отримала позитивне рішення на грант. Отримані у березні кошти в розмірі 250 тисяч гривень стали суттєвою фінансовою допомогою для закупівлі сучасного обладнання та сировини.

Заклад, який відкрила Світлана, функціонує з травня та має веселу назву «Картофан». До облаштування невеликого приміщення господиня підійшла також креативно. Оригінально підібрана кольорова гамма, зручний дизайн меблів, доступність для відвідувачів на інвалідних візках, затишок, а головне тепло і приязне ставлення до кожного клієнта за короткий термін роботи завоювали успіх у клієнтів та купу хороших відгуків в соціальних мережах.

Згодом до кафе Світлана працевлаштувала Ларису Мухтарову, що переїхала до Горохівської ТГ з м. Рубіжного, Сєвєродонецького району, де змушена була призупинити свій бізнес через війну, що також був пов’язаний зі сферою харчування. На той час звернулася в пошуку роботи до Горохівського управління Луцької філії ВОЦЗ. Пані Лариса за освітою технолог та вагомим досвідом роботи у ресторанній справі стала цінним працівником у кафе та взяла на себе всі основні обов’язки в організації роботи закладу.

Читайте також:

Можливо зацікавить