Розповіли про наймолодшого та найстаршого фермерів з Волині

Розповіли про наймолодшого та найстаршого фермерів з Волині

У Волинській обласній військовій адміністрації розповіли про наймолодшого та найстаршого фермерів з Волині. Наймолодшим фермером області є 24-річний Олександр Богайчук із Луцького району, який очолює господарство «Афіна-ЛанАгро». Найстаршим фермером на Волині є аграрій Роман Васильович Притолюк, який сорок років свого життя присвятив фермерській справі. 

Історії наймолодшого і найстаршого фермерів розповіли у Волинській ОВА.

Найстарший фермер Волині

Знаний та поважаний на Волині аграрій Роман Васильович Притолюк сорок років свого життя присвятив фермерській справі. З них – 35 років очолював приватно-орендне підприємство «Русь».

Розповіли про наймолодшого та найстаршого фермерів з Волині

У 2013 році заснував нове фермерське господарство у Горохівській громаді, «Солюм-Русь», яке разом із досвідом і традиціями перейшло під опіку сина господарника, Романа Притолюка-молодшого.

В обробітку у фермерів 178 гектарів землі. Більше того, на фермі активно розвивають тваринництво, зокрема утримують поголів’я великої рогатої худоби.

Фермерське господарство «Солюм-Русь» надає роботу сімом працівникам, проте господарники прагнуть розвивати власні потужності, залучати більше землі та робітників.

Наймолодший фермер Волині

До Дня фермера розповідаємо про великі здобутки малих фермерських господарств нашої області.

До прикладу, ФГ «Афіна-ЛанАгро». Очолює господарство молодий фермер Олександр Богайчук із Луцького району. Хоча Олександру лише 24 роки, у нього вже чималий досвід фермерування. Понад три роки тому молодий чоловік заснував сімейне фермерське господарство «Алексіо-Агро», яке успішно господарює до цих пір.

На сьогодні фермерське господарство «Афіна-ЛанАгро» обробляє понад 100 гектарів землі, де вирощують картоплю і сою. Близько половини земель фермер орендує у місцевих селян.

Хоча господарство у волинянина молоде, проте вже є амбітні плани розвитку. Зокрема, планують збільшити земельний банк, кількість робочих місць та придбати трактор. Для останнього Олександр Богайчук працює над залученням мікрогранту на розвиток власного бізнесу через застосунок «ДІЯ».

Читайте також:

Можливо зацікавить