Врожай збирають з травня до осені: як у волинському селі вирощують ягоди

Волинські аграрні господарства найбільше садять смородини та полуниці, їх площі відповідно 385 та 348 гектарів. Також в області є 200 гектарів лохини та 128 гектарів малини та ожини.
Загалом на Волині ягідні культури займають площу 1 274 гектари, розповів Суспільному головний спеціаліст департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Каленюк.
На площі 16 гектарів у селі Карасин Прилісненської громади вирощують малину, ожину, обліпиху, полуницю, суницю садову і суницю дрібноплідну, «альпійку», каже начальниця структурного підрозділу дільниці Вікторія Івашко. Врожай ягід збирають з травня до осені.

На підприємстві на постійній основі працює 12 людей. Серед них батько шістьох дітей Юрій Лущук. Цієї весни, розповів чоловік, працювали у три зміни.
«90% працівників — жінки, у господарстві ж потрібні чоловічі руки. Я вже другий рік тут працюю», — говорить чоловік.

У Карасині ягоди вирощують за принципами органічного землеробства, каже керівник підприємства Віталій Ішмурат.

Ягідний кластер (об'єднання виробників ягід — ред.) на Волині об’єднує вісім виробників. Цього року вони збільшили площі ягідників до 300 га, розповів Віталій Ішмурат. Він каже, що на підприємствах постійно працюють 150 робітників, а ще орієнтовно пів тисячі працівників залучають на сезонні роботи.
Читайте також:
- Фермер з Волині почав вирощувати капусту замість пшениці і ріпаку
- Ветеран АТО з Волині допомагає військовим, вирощуючи лохину
- Війна дала поштовх: завдяки гранту фермерка з Волині зробила бізнес на виробництві перепелиного м'яса